tisdag 30 april 2019

Födelsedagsflickan

Idag är det någon som fyller år! Och inte hur många år som helst, utan just 3 år, vilket är en utomordentlig ålder om man frågar Grynet som ju har samma excellenta ålder.

Och självfallet så inleddes dagen i sol! Klart solen ska skina över världens raraste lilla fyrbenta treåring. Det var inte bara sol, nejdå det var blommor och blader i långa banor på morgonpromenaden. Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan gnolade jag där vi strosade fram. Loppan såg generad ut, men fann sig i ylandet. Och faktum är att det var inte bara tulipaner, nej även magnolian blommade i bästa födelsedagsstil.


Nog är det något alldeles oerhört tjusigt och storslaget över en magnolia? Och ska jag vara alldeles ärlig är väl kanske inte direkt orden "oerhört tjusig och storslagen" det som direkt faller en på läppen när man skådar Loppan. Men däremot charmig, raggig, supergullig och alldeles alldeles underbar. Precis som en bal på slottet - fast bättre. Bal? När man är trött i knäna och inte gör sig i balklänning och högklackat direkt? Nix, tacka vet jag en promenad med en rar aussie. I fotriktiga skor.
Nu har vi äntligen fått besked från veterinären på blodprovet, och det kan väl hända att jag ringde och påminde en gång. Möjligen två. Fru Tålamod är ju inte mitt namn. Och alla de grundläggande proverna var bra och det är ju himlans bra! Ett prov har skickats till Tyskland för analys, för att se om de där rycken möjligen kan tyda på epilepsi. Nu tror jag ändå inte det, men vi får väl avvakta och se. Och framförallt hoppas på att det är färdigryckt i vår lilla 3-åring som snart ska ut på promenad i ett Lund som genljuder av valborgsfirande studenter. Och jag tänker mig att allt det här firandet, det är ju faktiskt lite för Loppan också!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.