torsdag 8 augusti 2019

Förberedelser



Dagen inleddes med en ganska lång promenad eftersom SMHI i sin outgrundliga visdom meddelat att det ska regna i stort sett hela torsdagen här i Lund, från kl 11 och framåt. Än så länge har det bara blivit en kort skur, men vem vet? Någon gång kan väl även SMHI ha rätt? Loppan och jag, vi tog i alla fall för säkerhets skull en rejäl morgonpromenad, om vi nu måste skynda oss mellan skyfallen senare idag. Vi gick till Stadsparken, där kommunen nu byggt om den stora fågeldammen och gjort en "nordisk djungel". Den är inte riktigt färdig, men det ser bra ut får jag säga. Loppan och jag beslöt oss att slå oss ner för att avnjuta de nya sittplatserna en stund. Det var vi och några som höll på med  något, typ tai chi eller så? I alla fall något som krävde goda energier, och det fanns det där upplyste de mig vänligt om. Jag tänkte för mig själv att det är väl klart att det finns, när Loppan är där. Hon är både energisk och god så det förslår.

Sen knallade vi hem igen och städade lite, jag vet inte om det blir så goda energier av det, men det blev i alla fall färre dammtussar och det måste ju vara bra.

Senare i eftermiddag ska jag träffa Maria, mitt resesällskap till Shetlandsöarna - och nu börjar det dra ihop sig så smått! Jag läser på om Shetland och har nu lärt mig att den högsta temperatur som uppmätts i Lerwick sedan man började göra mätningar är 22 grader. Så det är ju en himla tur att jag nu är färdig med min Ruta Cardigan i ylle av förträffligaste slag!
Jag är så inihoppsan  nöjd med den här koftan. Mönstret var roligt att sticka, passformen är bra, den sitter inte åt i halsen och för första gången har jag stickat ärmar där man formade ärmkullen med förkortade varv. Och garnet! Mjukt och ulligt och inte kliigt, det har Ölands Ullcentrum gjort bra! Och kolla färgen, nu matchar jag och Loppan varandra.

Shetland - jag är beredd! Nu ska jag bara sticka en mössa också att ta med, så ska jag nog hålla värmen.

3 kommentarer :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.