måndag 26 augusti 2019

Här var'e ingen måndagsblues

Här sjöngs det inte i morse med plågad stämma att det är måndagsmorgon och mitt huvud känns så tuuuunnggt, ånej minsann. Inte tunga huvuden, inga vissna cissusar utan bara njutningen av att vakna till ytterligare en strålande sommardag och att då veta att näe, jag behöver inte åka till något kontor utan jag kan göra precis vad jag och Loppan vill, det var en rätt angenäm känsla faktiskt.

Och vad ville vi då göra? Jo, vi ville ta med oss lite av de nybakta kalljästa kanelbullarna, lite kaffe och tuggpinne och sen åka ut i naturen för att sammanstråla med Susanne och labben Lisa. Promenad och bad stod på programmet. Först promenerade vi, det är mycket listigt för då kan man äta kanelbulle utan att få dåligt samvete efteråt. Det är ju väldigt bra, för bullar smakar ju så mycket bättre om man inte sitter där och tänker att jamen jag borde ju inte. Har man hurtat runt sjön så är man värd en bulle, så det så!

I ärlighetens namn borde kanske Lisa och Loppan ha fått mest bulle, för de tillryggalade nog i runda svängar åtminstone en 5-6 gånger sträckan som deras mattar, PLUS att de hade brottningsmatcher med jämna mellanrum. Nu var det så orättvist att de fick ingen bulle alls, men de fick bada och de fick tuggpinne och det är väl ändå inte så illa?
Vi badade också, men det fastnade inte på bild. Man kan ju inte både bada och ta foton, då hade man med all säkerhet tappat mobilen i plurret och hur listigt vore det? Inte så värst.

När vi hade badat fikade vi och pratade och brottades lite till och sen badade vi lite till - det känns som att man får passa på, för rätt vad det är så tar sommaren nog ändå slut? När vi hade badat klart åkte vi hem och Loppan somnade på stört, det är intensivt att bada med Lisa! Själv gick jag på stickcafé och stickade gråa yllestrumpor och det kan ju kännas onödigt när det är närmare 30 grader varmt - men rätt vad det är så viner novemberstormarna kring öronen och då kan ett par ullstrumpor komma väl till pass.

Slutligen så kan jag inte avhålla mig från att lägga in en bild som syrran tog av mig och Grynet igår för jag tycker den är så fin, så den pryder sin plats här i bloggen. Det där med att bli mormor alltså - det blev verkligen en bonus i tillvaron!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.