söndag 13 december 2020

Nu dundrar julemusiken ur högtalarna


 ...ikväll blir det glögg och en eller annan saffransbulle - är det tredje advent och Lucia så är det, och då ska man inte snåla in på festivitasen. Se bara - juldukarna är på plats! Julhunden likaså. Fast hon är ju närvarande hela tiden, så hon är som ett Kinderegg - tre överraskningar i samma ägg; julehund, påskhund och allmänt världens-gulligaste-hund.


Denna gulliga hund och vi drog ut till havet imorse i grådasket för att i preventivt syfte motionera ner adventsfikat som ska inmundigas senare idag. Och i alla fall en av oss gjorde av med en massa kalorier! Loppan var mycket tämligen lydig och rusade bara oinviterad bort en gång för att hälsa på en liten yorkshire terrier. Sådär terriers emellan. Maken och jag tog det lite lugnare, jag eftersom mitt eländiga knä är just det, eländigt i kubik. Det är helt enkelt en skam för knä-släktet och kvalificerar sig inte alls som en väluppfostrad kroppsdel som gör vad en sådan ska. Men nu skiter vi knäet och tänker på roligare saker! Som att det är Lucia idag och det har vi fått bildbevis på. Nu tycker jag ju egentligen att det är märkligt att fira ett helgon som brändes till döds med att knalla runt och sjunga om Staffan Stalledräng och hans fålar fem - men även jag faller i farstun för dessa Lucior!


Jamen, ja sa ju det; gulligare finns helt enkelt inte! Vi fick också bildbevis på att granen pyntats och där känner maken och jag att vi ligger lite i lä, gran är helt enkelt inte införskaffad ännu. Men det ska bli, imorgon eller på tisdag tänker vi oss. Och helt enligt traditioner kommer det inte att singla några snöflingor på oss, men jag kommer att spela It's beginning to look a lot like Christmas, dricka glögg och hänga i kulor så att det tindrar och blingar och blinkar och då, då sprider sig juleandan!
Nu återstår att se om vår blir lika fin - men om den blir det så kommer jag också att lägga mig ner och beundra resultatet även om jag inte kommer att kunna ta mig upp igen (det j-la knäet) utan maken lär få baxa upp mig.  Men till dess så får jag nöja mig med att beundra amaryllisen som blommar som besatt nu. Okej, den är inte juleröd, men den är rosa. Och rosa, det är fint det. Tvekar man, så kan man bara fråga Grynet och Pyret!





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.