onsdag 30 december 2020

Upploppet


 Nu är vi inne på upploppet! Nu kanske jag inte i första hand tänkte på min fårknyppling utan mer kalendermässigt - men faktum är att även fåren börjar närma sig ändalykten. En liten fårsvans kvar, lite nålbotten med vridning och lite vävbotten - sen är det klart! En annan sak som är klar är ett par strumpor till maken. Mullvadsfärgade. Omönstrade. Maken såg synnerligen belåten ut.
Denna bild kallar jag "Komposition i gråbrunt". Eller möjligen "Symfoni i brungrått"? Komposition - Symfoni? Ja, jag vet inte riktigt. Till mig själv stickar jag en slipover. I varmt orange. Där saknas dock en ribbstickning kring ena ärmhålet, så den får inte vara med på bild än.


Medan jag skriver är det något som flåsar. Det är stackars Loppan som hässjar för fullt, jo för de eländiga smällarmarodörerna har ju börjat sticka upp sina fula trynen. På morgnarna går det bra, för då sover de väl, uslingarna. Då tar Loppan och jag en rejäl promenad och jag tänker ibland att det är som att kliva ut i en Hitchcockfilm. Inte för att Loppan är så skrämmande, men eftersom vi bor mitt emellan två gigantiska kolonier av råkor. De är dock inte så skrämmande de heller, möjligen om man skulle råka få en fågelskit i huvudet när man traskar förbi.


På morgonen vill Loppan leka också, så det brukar vara förberett när jag kommer ut i hallen. Inget piggar upp som lite dragkamp! Men sen, när det har smällt, ja då vill Loppan inte leka. Då vill hon tränga in sig i ett litet utrymme och bara försvinna. Idag åkte vi till djurapoteket för att köpa något lugnande, för både maken och jag tycker synd om henne. Det skulle nog gjorts lite tidigare, men bättre sent än aldrig tänkte vi och betalade ett rejält belopp för några tabletter. Det fanns sådana vars aktiva ingredients var något som skulle efterlika när man diade hos tikmamman, och sådana vars aktiva ingrediens byggde på grönt te. Vem blir lugn av grönt te?! utropade maken och jag unisont, och valet föll på mammamjölkstabletterna. Loppan har tuggat i sig en, men om hon är så värst lugn vete sjutton. Vi får väl se imorgon. Men nästa år tror jag att vi ska uppsöka en veterinär och få utskrivet lite mer potenta droger. Nyår, det ska ju vara glitter och glamour och god mat, inte en skräckupplevelse att pina sig igenom.

Men, som sagt, vi är på upploppet och snart är det över för det här året och vi kastar oss över 2021.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.