torsdag 31 december 2020

Något gammal, något nytt...

Relativt nytt i alla fall - för samtidigt som 2020 definitivt är i rollatorstadiet så är ju andra så mycket nyare och yngre utan en rollator i sikte. Närmare bestämt 3 år idag! Grattis Pyret! Du är verkligen en frisk fläkt i familjen, det är ingen risk att man gror igen när du är i närheten - full av energi och glädje! Jag hoppas du fick din rosa tårta idag, så ses vi en annan dag och har kalas. Ja, om vi alla är friska förstås, men det får vi verkligen hoppas när det är dags för 3-årskalas. Pyret, ja hon är ju rena vitamininjektionen!


För övrigt har vi tagit det ganska lugnt idag. Loppan och jag tog en sväng i skogen idag också för att distrahera. Vi var inte ensamma om den tanken (även om det ser så ut på bilden), det var hundar och människor bakom varenda buske - undra på det, när det Stora Eländet snart bryter ut för fullt.  De här dagarna är det inte tal om att gå okopplad, skulle Loppan bli riktigt skrämd så finns det risk att hon flyr i panik och det får inte ske. Inom mig tänker jag att kunde man inte bara förbjuda all privatförsäljning av smällare och raketer? Så kunde man möjligen ha ett kommunalt vid 24-slaget och sen vore det bra med det. Fast då skulle det väl smugglas raketer, så jag vet inte om det hjälper. Smällarförbudet (som ju funnits sedan 2002 läste jag i tidningen) kan man ju inte påstå har full effekt.


Men nu är det i alla fall dags att ta fram den nya almanackan. 2020 års upplaga känns förra året. I hopp om att kunna fylla den med idel trevliga saker, resor, träffar, kurser och annat så valde jag den rosigaste och ljusaste varianten jag kunde hitta. Allt som kan hjälpa är ju bra! Inte för att inte 2020 hade sina avgjorda ljuspunkter - en nybakad doktor faller en ju osökt på läppen, för att inte tala om ett nytt fint hus i Halmstad och två dotterdöttrar som är en källa till glädje - men nog kan man önska sig lite mindre pandemi, mer vaccinationer och gärna lite goda nyheter om miljö och världspolitik när jag nu är i önsketagen.

Först blir det dock ett litet nyårsfirande hos syrran och det ser vi fram emot. En bra final på det här året!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.