lördag 28 augusti 2021

Det regnar

 

Och det kan man ju ha lite blandade känslor inför. Ibland är det rätt så mysigt, att kura inomhus med en stickning, te, en knäckemacka och sådär. Men sen finns det ju de som flyttar idag, och då kan man ju verkligen undvara regn. Syrran till exempel. Vi håller dock tummarna för att allt blir flyttat som det ska och under tiden får vi njuta av Poppys sällskap. 


Imorse blev det således två blöta vovvar på morgonpromenaden. Båda tycker att det där med regntäcke, nä så minsann, det kan andra  hålla på med. Så då får matte torka när man kommer in, och det kan man ju göra. Sen tar vi det lugnt, och det är väl vad vi hållit på med de senaste dagarna. Maken har fortfarande feber, om än inte så hög och den där bölden på benet som ser ut som om den skulle kunna innehålla en liten alien som kommer att överta världen om bölden spricker så den kan ta sig ut, ja den är inte vackrare än senast. Jag bespar dock eventuella läsare fler bilder, man vill ju inte att folk ska sätta förmiddagsfikat i halsen direkt. Men annars är det rätt lugnt, och dottern kom förbi med passionsfruktsorbet och korsordstidning, så maken blir både mätt och sysselsatt.


Igår regnade det dock inte, inte hela tiden i alla fall. Det var rentav så att solen kom fram alldeles lagom tills jag och Loppan fick gå på konsert minsann! Det har ju varit snålt med sådana kulturella aktiviteter ett bra tag, men nu var det dags. Flickornas nya förskola sjöng på det lilla torget och publiken var mycket entusiastisk! Och vissa av sångerna, den om den busiga ballongen till exempel, den kände mormor igen sedan sin egen förskoletid. Men är saker bra, ja då har de lång livslängd.


Sen har det nog inte hänt så mycket, vi tar det lugnt som sagt. Fast jag såg ett ekollon, och det kändes ju nästan lite tjusigt artistiskt det också, så då fick det bli ett litet foto. Rätt fint ändå, ser ut som att det har en liten mössa på sig. Och nu är det väl snart dags att börja tänka lite på att sticka mössor? Fast först ska jag sticka klart min Fetlar scarf, för någon ordning får det väl ändå vara? Eller?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.