måndag 30 augusti 2021

I natt fick jag sova ensam

 


Eller, ja, det beror ju på hur man ser det. Maken snusade ju belåtet i sängen bredvid min, men i min säng, där sov bara jag. Jag har nämligen haft nattligt besök de två senaste nätterna. En litet, litet besök, men ett som ändå tar lite plats. Poppy sov ju över, och jag tänkte ju att hon kunde sova i en hundsäng på golvet - hundsängar har vi gott om, man måste ju ha en till Loppan i sovrummet. Sedan en i vardagsrummet om hon vill ligga lite mjukt där. En i mitt garnrum. Och en i pysselrummet. Ja jag vet inte riktigt hur det gick till att vi fick för oss att hålla hundsängsindustrin helt sysselsatta på egen hand, men sånt är lätt hänt. Loppan struntar i och för sig i de flesta av dem, den enda hon väl egentligen använder är den i sovrummet, men tänk så bra nu att ha ett rikhaltigt utbud att välja emellan. Tyckte jag. Poppy tyckte annorlunda. Och inte vill man att ens nattgäster ska känna sig lite ensamma och oroliga, så då fick hon väl sova i min säng och det gick alldeles utmärkt. Snarkade gjorde hon inte heller.

Här hemma har vi inte heller hundar i soffan. Loppan får ligga i soffan nere i trädgården, och så har hon ju annekterat fotpallen till våra fåtöljer, men i soffan får hon inte vara. Nej. Men hur det nu var så låg det bara helt plötsligt en liten phalène i soffan. Men om man vill vara så där lite småslug så kan man ju hävda att hon ju faktiskt låg ovanpå en soffkudde, inte faktiskt i soffan. Man får hålla koll på prepositionerna!


Nu har dock Poppy flyttat hem till sin egen matte igen, och nog för att det fanns en eller annan flyttkartong kvar att packa upp, men det kommer att bli jättebra och där kommer säkert hon och syrran att trivas!


Snart är det dags att åka på kurs med vovvarna. Än så länge ser det hyfsat ut med vädret, men det har man lärt sig att det kan ändras snabbt. Förra gången vi var på kurs var det med något fuktiga hundar som vi åkte hem igen - men roligt är det!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.