lördag 7 augusti 2021

Lycka

 Lycka kan ju vara så mycket. Stora grejer. Små saker. Att få ytterligare ett litet barnbarn, det är stor lycka det! Att ha två fina stora dotterdöttrar, det är lika stor lycka! Ja sen kan man ju fortsätta som om det vore Oscarsgalan och det gäller att knöla in så mycket som möjligt på en ganska begränsad tid.

Själv är jag just nu, kanske inte precis lycklig, men väldigt nöjd med att jag tog mig i kragen och drog upp tröjan jag håller på att sticka. Jag tänkte ganska tidigt att masktätheten inte riktigt stämde (vadå, sticka provlapp?! Moi??), men tänkte lättsinnigt att jaja, det löser sig om jag stickar lite lösare. Men då såg man ju var jag ändrat stickfastheten, i alla fall om man tittade noga. - Äsch, det löser sig när jag tvättar och blockar tröjan, tänkte jag lika lättsinnigt. Sen stickade jag vidare, men kunde inte låta bli att sitta och glo surt på den där övergången. Jag stickade för säkerhets skull vidare ytterligare ca 20 cm - men sen tog jag mig i kragen och drog upp alltihop och bytte stickstorlek. Åh, vad jag känner mig rejäl och rekorderlig nu! Nästan lite lycklig faktiskt.

Men så finns det sånt som bara är lycka av mer fluffigt och ulligt och gulligt slag!



Att ha sina egna kattungar, det måste vara Lycka med väldigt stort L!

...och just nu tog Sverige guld i laghoppningen, det är minsann inte kattskit det heller. Fast om det går upp mot kattungar, det vete sjutton.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.