söndag 15 augusti 2021

Lördagsutflykt

 Nu är OS över, som bekant, och då kan man dra iväg på utflykt om man vill. Det ville vi! Bilen var full av dotter, morfar, Grynet, Pyret och undertecknad, matsäck var packad och humöret var på topp! Loppan var hos Poppy och Syrran och hade det jättebra där. 



Ända till Ljungby skulle vi. GPS:en varierade mellan att det skulle ta 1 timme och 45 minuter och 2 timmar och en kvart. Själv hade jag röstat på ca 4 timmar, men mig ska man inte lyssna på i geografiska frågor. Det visade sig ta drygt 1,5 timme, och det var precis lagom långt när man är full av förväntan på att komma fram. Vi läste Bamsetidningar, sjöng om alfabetet, räknade ut att om man är 3 år när man får en liten kusin, ja då kommer man alltid att vara äldre än den lilla kusinen - även när hon blir 3 år. Inte så dumt att inte längre vara den minsta!


Vad man gör i Ljungby? Jo man går på Minivärlden, som maken läst om i tidningen tidigare i sommar. Modelljärnvägar, gamla pryttlar, nostalgi så det sprutar om det - kan det bli bättre? Det visade sig vara ett utmärkt val! Vi tittade på fina dockskåp, vi byggde lego, vi målade och ritade också tittade vi på tågen såklart! Fast först inledde vi med att äta den medhavda matsäcken, man kan behöva tanka lite energi innan man går loss bland tågattiraljerna. Mormor var så uppspelt att hon hällde ut en hel kopp kaffe över sig själv, och det var ju tämligen onödigt. Tänk att det ska vara så svårt att träffa sina barnbarn utan att få fläckar här och där! Nu hade dock denna mormor varit så listig att hon faktiskt för en gångs skull varit lite förutseende och tagit med en extratröja som jag kunde byta till, så då slapp jag traska runt med en stor kaffeplasduska på magen.




Tänk så trevligt! Det fanns gott om knappar som man fick trycka på, och då högg gubbar ved, korna betade och en höna pickade efter mask. Fullt av action med andra ord. Full action blev det också där man fick köra tågen själv - Pyret körde tåget baklänges så det rök ut ur tunnlarna till allmän förnöjelse.





Det fanns massor att göra, både för stora och små. Färglägga och bygga och titta på konstgjorda gubbar som satt och pratade för sig själv, och en rallare som låg och vilade sig bakom en buske. Märkligt, tyckte Pyret och trodde nog inte helt på mormor som sa att det var en docka.

Efter ett par timmar började vi dock bli hungriga, så då åkte vi till Old Mike's Diner och åt hamburgare och pasta och det smakade bra. Det kan hända att det slank ner en unicorn-glass hos flickorna också, är det lördag så är det!


Sen åkte vi hem till Lund igen, mycket nöjda med vår utflykt. Och när man mätt, nöjd och har sett många saker, ja då kan det hända att man knoppar in lite i bilen. Maken höll sig dock vaken, vilket vi tackade för med tanke på att han körde sista biten hem. Det är roligt med utflykt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.