tisdag 9 augusti 2022

Hundliv

Medan vi fräste runt i Småland levde Loppan livets glada dagar hos sina kompisar! Det är väldigt skönt att veta att det inte bara är man själv som har det bra på semestern, utan att även ens fyrbenta kompis har det himla roligt.



Det var långa promenader med långbenta vovvar. Ibland kanske Loppan önskade att även hon var lite mer långbent? Dock är hon en terränggående terrier, så hon ger sig inte i första taget. 


Har man motionerat rejält och sen tillbringat dagen med att kunna springa ut och in som man vill i trädgården och hålla koll på om det eventuellt kommer någon oförvägen katt, ja då kan man behöva sin skönhetssömn. Loppan hade fått med sig en hundbädd. Den sov hon i för syns skull första natten, sedan flyttade hon raskt upp till aussieflickornas husse och sov gott hos honom resterande nätter.



Så småningom var det ändå dags att komma hem till sin egen matte och husse igen - i arla morgonstund åkte jag och hämtade henne, för nog längtar man efter sin raggfia när man inte setts på flera dagar. Innan vi åkte hem igen till husse tog vi dock en morgonpromenad i Linnebjer. Sen blev det soffhäng med husse i trädgården!




Det finns ju hundar som är ännu mer kortbenta än Loppan - kusin Enya till exempel. Hon är dock också av den oförvägna typen så hon skuttade glatt efter Loppan när syrran, Poppy, Enya, Loppan och jag rände runt på heden en eftermiddag. Att se Enya fara runt var lite som att se en bomullstuss korsad med en spiralfjäder - något litet vitt fluff studsade upp här... för att ögonblicket senare studsa upp där. Poppy tog det möjligen något lugnare, men var lika glad och nöjd för det.

Det är ju för innerligt väl att vi har lite vovvar i våra liv!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.