lördag 20 augusti 2022

Men tittut!


Loppan har ju en del generande hårväxt både här och där - eller vänta nu, vad är det för generande med det? Hon är i alla fall totalt ogenerad och när jag tänker efter så är det faktiskt ett superfånigt uttryck. Men i alla fall, hon har rikligt med hår och hon är synnerligen gullig i all sin hårighet. Men lite får man ändå ansa ibland, inte minst när luggen blir som en gardin framför ögonen. Idag var det dags, maken håller och jag klipper och voìla! Vips ser man Loppans vackra ögon igen.

Vissa hundar som också har fullt med päls i nyllet ser man ju få små tofsar i luggen. Och ja, jo, det må vara gulligt på en liten yorkie, till exempel, men det hade faktiskt gått Loppans ära för när (och matte tror att det hade varit väldigt trixigt att få dit ett litet hårband). Nix, inga tottar för Loppan!


Hon har dock sett ut som en övervintrad Beatles ett tag. Man kan bara se på fotot från i torsdags. Lång lugg är bara förnamnet. Varför Loppan är duschad? Tja så går det när man är på promenad vid Krankesjön och råkar hitta en död grävling med en oerhört fascinerande odör. Två långbenta och en kortbent aussie skyndade sig att rulla sig i lämningarna innan mattarna hann fram. Jag tror i alla fall att det var en grävling. I ett framskridet stadium av förruttnelse. Nog sagt. En grundlig dusch var i alla fall enligt den klemiga mattens åsikt synnerligen nödvändig.



Det är i alla fall mycket bra att Loppan nu kan se ordentligt igen. Jo för det kom ju fina bilder på skolflickan, både när hon var på väg till skolan och sedan på skolgården. Jag tittar på dem och tänker att jamen herreminje, det var ju bara nyss jag följde hennes egen mamma till skolan?

Vi whatsappade med skolflickan på kvällen och allt hade varit så bra - möjligen med undantag att det än så länge var väldigt snålt med läxor. Det kommer nog vad det lider. Jag kan i alla fall säga att det är första gången jag whatsappat med någon som samtidigt studsar i en studsmatta. Lätt förvirrande kan man säga - men spänstigt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.