torsdag 25 augusti 2022

Saker ändras


Hade det här varit för något år sedan hade rubriken varit given. "Havängshelg" hade det stått. Men nu har saker ändrats. Vi till exempel. Det var kanske inte så mycket rynkor och hängslams förr - men å andra sidan så lever vi nu ett lättjefullt liv utan att behöva ta hänsyn till arbetsgivare och annat knytt, så därför inföll detta årets Havängshelg på en måndag-tisdag.

Även vi fann detta lätt förvirrande - arbetar hantverkare lördagar och söndagar nuförtiden, sa vi förundrat till varandra när vi såg snickarna som snickrade för fulla muggar i ett annat hus. Detta innan vi kom på att nä, just det...


Men andra saker ändras gudskelov inte! Det blev promenader, först genom tallskog där ljungen börjar bli så där ljuvligt lila, precis som på Shetland. Sen gick vi tillbaka och åt lunch och drack ett glas vin. Eller två. Möjligen tre. Detta medan vi väntade på vår absent friend som lyckligtvis inte var helt absent utan bara skulle komma lite senare. Och det gjorde hon!





Då blev det en promenad igen, ner till havet. Att besöka Haväng utan att gå vid havet, ja det vore ju närmast ett helgerån. Den numera inte så absenta frienden, ja hon var till och med så djärv att hon hoppade i böljan den blå. Hon skådas som en liten, liten prick på bilden ovan. Vi andra utstötte beundrande hejarop och sen gick vi tillbaka till stugan igen. Vi hade ju ett fullt program att hinna med!






Det var drinkar! Det var god mat! Det var vin! Och mera vin....och lite till. Och sen var det dessert och Sauternes och kaffe och, och, och...

Men framför allt var det massor av prat. Massor av skratt! Massor av tacksamhet för att vi har varandra och att vi känt varandra sedan vi var 16 år och fortfarande inte har skrattat färdigt. Eller, för den delen, pratat färdigt.



Vi satt ute hela kvällen (jag höll på att skriva 'natten' men det vore en evig lögn. Våra nattsuddardagar är nog över tror jag), medan skymningen föll. Sen sov vi gott hela natten och vaknade till en sval och härlig morgon. 



Då tog Åse, Kristina och jag en morgonpromenad ner till havet. Dels för att leta efter ett par örhängen som Kristina nog tappat där, dels för att varför inte? Är man i Haväng vid havet så vill man väl suga ut allt som kan tänkas?

Efter frukost var det dags att ta farväl av Haväng för denna gången. Snickarna jobbade vidare, och det var ju faktiskt tisdag. Härliga dagar var det hur som helst, helg eller ej.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.