tisdag 4 september 2012

Ommöblering

Vi är inte så där väldigt flitiga på att möblera om, maken och jag. Detta kanske mest beroende på att maken är den stolte innehavaren av i runda slängar 3,75 ton böcker och dem jonglerar man inte runt med hur som helst.

Men nu har dock maken möblerat om. Fast jag är tveksam, det är jag. Kylskåpet i matsalen och diskmaskinen i vardagsrummet? Njääee. Visserligen ska man tänka utanför ramarna och inte vara så himla fast i gamla vanor, men när det gäller köksmaskiner tycker jag att de gör sig bäst just i köket. Man hör det ju faktiskt redan på namnet; köksmaskiner. Det kan man ta som en liten vink.

Å andra sidan kan det vara så att det var av nödtvång som maken asade prylarna fram och tillbaks. Det ska nämligen bytas golv i köket. Då, för 14 år sedan när vi renoverade senast tyckte vi att det var en utomordentlig idé att lägga bokparkett i köket. Snyggt, men inte pråligt liksom. Det var dock innan vi köpte en hund med kraftiga klor som gjort ett antal rivstarter i köket - till exempel om man hör matte prassla med en frolic i vardagsrummet. Eller bara tror sig höra det. Och säga vad man vill om parkettgolv, men huligansäkrat är det inte.

Nu får det bli kraftigare doningar. Och medan dessa kraftigare doningar ska prånglas på plats får jag leva med diskmaskin i vardagsrummet. Nåja, det är ju ändå bättre än vid förra renoveringen, då placerades den i badrummet och man fick liksom åla sig runt den så fort man skulle på toa.

6 kommentarer :

  1. Efter en sommar med tvättmaskinen i hallen och ett badkar och toalettstolar på gården så tror jag att jag kan gissa hur du har det!
    Låt mig säga att det inte bara är dåligt väder som fått mig att undvika hammocken i sommar.
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära Maja, du har mitt medlidande! Fast det blir ju fint när det är klart...hoppas man!

      Radera
  2. "Det blir bra när det blir klart" brukar vara ett användbart mantra. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...som jag genast ska öva flitigt på!

      Radera
  3. Du är stark, du klarar det här!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.