måndag 15 juli 2013

När man väntar på något gott...

Huliganen och jag har varit ute på morgonpromenad. Nu ligger han här och väntar förhoppningsfullt. På ovanvåningen sover nämligen dottern och hennes fästman. De kom igår och hade med sig en present till Huliganen. I julklapp fick han ju en pip-säl som han älskade högt och innerligt. Denna säl var av onaturligt seglivad art och överlevde tämligen länge Huliganens bryska omvårdnad. Till slut gick den dock hädan, till makens och min lättnad. Tystnaden var ljuv.

- Vi tyckte grabben behövde en ny leksak, sa Dottern och Fästmannen (vi kan kalla dem DoF) och log sataniskt.
- Det blir dock ingen säl den här gången, utan en kyckling som har ett bra och synnerligen ihärdigt och genomträngande efter-pip när luften kommer in i kyckligen igen efter det att hunden bitit tag i den, meddelade de.

- Tack. Tror vi. Sa vi och log falskt och hycklande.

Huliganen var i sjunde himlen. Medan vi satt i växthuset och åt for han runt som en torped i trädgården och kyckligens klagorop genljöd över sju häraden. Och jo, nog var såväl pipet på såväl inblås som utblås synnerligen vemodigt, klagande och genomträngande.

Kycklingar är tydligen av vekare slag än ankor. Efter en (alltför lång) stund blev det saligt tyst. I gräsmattan hittade man utspridda kycklinglikdelar; en näbb, två fötter, en massa stoppning.

- Så synd! sa vi och log minst lika falskt som tidigare.

- Min kyckling! sa Huliganen längtande.

Och nu ligger han här förhoppningsfullt och väntar. Det kan ju hända att DoF kommer dinglandes med fler pipsaker när de kommer nerramlandes för trappan. "Om man har tur", tänker han.  "Gör de det blir det ingen frukost" tänker jag lite mer bistert.

5 kommentarer :

  1. Aha en förklaring till de oljuva läten som hördes hos oss igår kväll! Har du funderat på att säga upp bekantskapen med DoF? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns som en drastisk utväg... vi får se hur många pipleksaker som kommer i vår väg innan jag tar det steget! :-)

      Radera
  2. Jag skulle inte ta det så hårt. Vänta bara tills barnbarnen kommer, då kan ni ge trumpeter och trummor...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det! Hämnden är ljuv... :-)

      Radera
  3. Poor chicken...and poor Hampus to have his toy scattered in pieces around the garden! I think when you visit, I should get a squeaky toy for him...muhahahaha!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.