måndag 1 juli 2013

Det är inte april nu


Vilket det kanske borde ha varit. Jag har nämligen äntligen blivit klar med en handarbetsrelaterad sak. Bara det är ju värt en lite fanfar, kan man tycka. Det har varit sorgligt magert med färdiga saker,  vare sig det gällt stickade eller virkade. Det är inte det att jag vare sig stickar eller virkar, alls inte!

Nädå, men jag har ju en viss svaghet för att börja på nya saker ideligen, ideligen, utan att göra klart det gamla först. "Jag ska bara..." tänker jag, och är full av förtröstan att jag ska göra färdigt sen. Men ja, alla som handarbetar vet ju att man har huvudet fullt av planer och idéer som man bara måste sätta igång med nu, innan inspirationen tryter.

Men dagens Avslutade Projekt skulle egentligen ha färdigställts långt tidigare. Det är nämligen en födelsedagspresent, och jag började i god tid. Och det ramlade på rätt så bra och jag gav mig både en och två klappar på axeln och tyckte att det gick ju bra, det här!

Ända tills jag skar av mig fingerblomman. Sen blev det liksom tvärstopp för garnrelaterade aktiviteter ett tag.

Men så satte jag igång igen. Det skulle bli en väska, en som skulle tovas, något som jag inte gjort förut. Jag stickade och stickade. Och det blev stort och sladdrigt och liksom formlöst och konstigt. Jag blängde misstänksamt på skapelsen och tappade lite sugen där ett tag, det gjorde jag. Men till slut blev ändå själva väskan färdig och såg tämligen oformlig ut. Jag slängde in den i tvättmaskinen och tänkte att det blir nog aldrig något av den där. Jag får helt enkelt skicka en låda choklad istället, tänkte jag vidare. Choklad är ju aldrig fel.

Sen tog jag ut den ur tvättmaskinen, och stirrade förundrat på väskan. Den hade krympt. Filtat till sig. Blivit lagom stor och inte alls sladdrig. Då tog jag mod till mig igen, och började på själva pyntet. Ska jag ha bollar eller blommor? funderade jag. Inte kunde jag bestämma mig, det fick ju bli både bollar och blommor. Såklart. Och en liten hank med knapp att stänga den med.



Jag blev rätt så nöjd. Men sen tänkte jag att den borde ju få ett foder. Så då fick jag ju knalla iväg och köpa mig en symaskin. (Kan du inte sy för hand? undrade dottern troskyldigt, det naiva barnet. Nu fick jag ju en anledning att köpa maskin, att hon inte begrep det?).


Nu har väskan kommit till England, och där hoppas jag den ska trivas!

8 kommentarer :

  1. Jag tycker att Du har gjort en fin tovad väska. Att Du sedan exporterade den till England är lite kul!

    Dollandesign

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hoppas den blir till glädje där.

      Radera
  2. It most certainly will thrive in England!! Thank you so much - I love it and have it displayed in the hallway - the first thing any visitor will see. I love the colour and the shape and the flowers and the pompoms! You are such a clever Swedish lady!!

    Sue.xx

    SvaraRadera
    Svar
    1. I am so glad that you like it!
      Clever, you say? Well thank you for that! :-)

      Radera
  3. Här kan man väl bara hålla med Sue och Dolores också för den delen!
    Härlig är ordet!!!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
  4. Läcker väska! Själv har jag också filtat, i min ungdom, helt ovetande om vilken effekt en maskintvätt skulle ha på den egenhändigt stickade ulltröjan. Den kom ut i storlek 128 cl, cirka, och var mycket ... stadig, skulle man kunna kalla det. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.