söndag 24 november 2013

När man glömmer att fotografera

Syrran, en vän och jag åkte på julmarknad i Landskrona. Vi var där förra året, då regnade det och var räligt väder så då var det inte SÅ mycket folk. Idag, däremot, var det kallt men strålande sol, och voila! resten av mänskligheten bestämde sig också för att åka till Gamla Kassan i Landskrona för att gå på julmarknad.

Det var med andra ord ganska trångt, men det är vackert och fint och inte en massa tingeltangel. Däremot en hel del matnyttigheter (eller möjligen -onyttigheter, men är det jul, så är det). Jag gillar mat. Så då blev det några inköp, det blev det.

Däremot blev det nästan inga fotografier, för jag glömde liksom bort det i trängseln. Det blev tre bilder, varav den ena var synnerligen suddig (nej, jag hade inte smakat på glöggen, den blidde det liksom av sig själv). Alltså är det två kvar. Frikostigt slänger jag in båda. Den ena är på något ätbart. Nähä?!
Den andra är julig. Det är ju tur det, eftersom det var julmarknad som stod på programmet.
Ingen snö, men det var kallt och doftade juligt av brända mandlar, nybakade lussebullar, glögg och allt vad det var. Jul handlar mycket om dofter, tycker jag. Med mig hem till maken hade jag såväl vildmarksglögg, som ost, som brända mandlar. Maken vägrade nämligen att följa med. Maken gick på julmarknad senast 1984, och fick sitt lystmäte då, påstår han.

När det var dags att åka hem höll solen på att gå ner ute över havet. Och då kom jag minsann ihåg att jag hade en liten kamera med mig! Ibland går hjärnan på högvarv, det gör den. 

Landskrona by the sea, således. 
 Sen åkte vi hem och jag har galopperat runt med hunden. Och nu har jag inte tid att blogga, för nu ska det ätas lammgryta. Sen ska det bli lite glögg och lite brända mandlar. Nästa helg är det advent - jag är redo.

4 kommentarer :

  1. sounds lovely irene, i forgot my camera lately too. but nevermind, the good memories stay don't they? i am so not ready for advent. oh well, it will happen ready or not?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Memories do stay anyway - and sometimes it's nice to experience things, not through a camera lens, but first-hand so to speak.

      We had -3 degrees Celsius this morning - it's beginning to feel wintery!

      Radera
  2. Jag är faktiskt lite på makens sida när det gäller julmarknader även om jag nog har halkat in på en och annan efter 1984. Den där i Landskrona verkar dock rätt mysig. Synd att det är lite långt att åka...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får väl erkänna att jag är lite skeptisk till konceptet själv... fast den här var trevlig, även om det var lite väl mycket folk. Å andra sidan vill man väl inte gå på julmarknad mol allena :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.