fredag 8 juni 2018

Att ha fått en julklapp

Det var en gång en jul och en julklapp och en familj som bara var tre, men där nr 4 höll på att spränga mållinjen. Denna lilla familj gav maken och mig en fantastisk julklapp, nämligen en heldagsutflykt till sommaren med dottern och svärsonen och Grynet och Lillasyster som vi ju då inte ens visste att det var Pyret.

När det är jul, ja då är det kallt och ruggigt och det där med sommarutflykter känns våldsamt avlägset. Men rätt vad det är så är det dags! Loppan fick inte följa med för hundar är inte välkomna inne på djurparken. Märkligt kan man tycka, när det liksom örler av djur i varenda buske, men nu var det så och bara att finna sig i.

Vi andra, vi drog iväg, fullpackade med Gryn och Pyren och picknickkorgar och hattar och mormor och morfar. Och vilken dag det blev! Solen den sken och gassade och vi såg massor av djur! Getter och kaniner värmde vi upp med, innan vi gick på the hard stuff som sälar och sånt.

Men innan vi kom till sälarna var det ju traktorkörning. Grynet rattade runt traktorn på ett synnerligen kompetent vis och bjöd mormor på en åktur i fåret Shaun-land. Mormor tryckte sig ner bredvid Grynet och det var rätt trångt så mormor tänkte att jaja, ett eller annat knä, det får man offra. Maken påtalade efteråt att alla andra vuxna satt i baksätet - men vem vill sitta där bak, man vill väl ha bästa utsikten?
Det fanns inte bara djur, vi hittade ett nappträd också där man kunde lämna nappar till alla djurungarna och Grynet begrundade detta träd en lång stund. Grisarna behövde dock ingen napp för att koppla av i värmen, de såg ut att ha fattat det här med att njuta av livet; en lerpöl att slumra i, så var livet på topp!

 Det kan vara lite långt att traska runt i djurparken, så då är det ju himla bra att åka skrinda! Och åkte man inte skrinda, så kunde man åka med morfar, det går precis lika bra! Vi tittade på när sälarna fick mat, och sen när rävarna fick mat och björnar och uroxar och allt var lika spännande.

Sen tyckte Pyret att på tal om mat, så började man väl bli lite hungrig så hon fick tugga på en fot innan mamma och pappa fick fart på grillen och fixade lunch. Inom parentes sagt så hade höftledsfrakturen varit ett faktum om mormor försökt sig på samma akrobatik - så det var ju tur att det bjöds på annan lunch. Medan pappa grillade korv vaskade Grynet och morfar efter guld, men det var lite magert på guldfronten - fast vad gör väl det en solig dag när man får titta på björnar och hjortar och hästar och massor av andra djur?

Nu kan man ju göra en himla massa andra saker i en djurpark förutom att titta på djur; man kan leka på lekplatser och klättra i träd och äta glass och bada lite - ja det finns hur mycket som helst att hitta på så undra på att Pyret, som kämpade för att hålla sig vaken och titta på allt, till slut knoppade in i pappas famn, då fanns det helt enkelt inte ork att titta på minsta lilla älg till.

Den här dagen, den kommer att bli ett sånt där fint och soligt minne som man kan ta fram och njuta av då när det regnar på tvären i november eller så. Skånes djurpark alltså - det var verkligen en toppenjulklapp!

8 kommentarer :

 1. Vilka härliga bilder😁. Ser att ni hade en bra dag....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättemysigt! Väldigt roligt att uppleva genom små barnaögon också.

   Radera
 2. Så mysigt ni hade det! Kram från syrran

  SvaraRadera
 3. Upplevelsejulklappar och då tillsammans med kära unga familjen, vad kan slå det? Inget!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det är ju sånt här man kommer ihåg och kan tänka på när det är regnigt och ruskigt.

   Radera
 4. "höll på att spränga mållinjen".... snacka om skräckinjagande mental bild!
  /dottern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast allt gick ju bra - men medge att man där i vecka 39 eller så funderar lite på hur det ska gå till...!

   Radera