lördag 16 juni 2018

...och idag blev det ankmat

Inte ankbröst då, alltså. Man vill ju i alla fall tro att det inte är kannibaler som simmar runt där i stadsparksdammen. Och egentligen är det väl inte ankor heller, om vi nu ska vara petiga, utan änder, men nu ville jag ju knyta an till förra inläggets titel och då får man sätta sig över såna ornitologiska spetsfundigheter.

Vi har alltså varit i Stadsparken idag och matat pippisar (se där, hur listigt undvek jag nu inte att få alla fågelskådare på halsen!). Inte med bröd, eftersom vi nu lärt oss att detta är inte bra för fågelmagar, utan med havregryn och det föll också våra bevingade vänner på läppen näbben.

Det var inte bara maken och jag som utspisade fågelfän, det var främst Grynet som kom och hälsade på som en glad överraskning igår och som sen sov över hos mormor och morfar. Först var vi ute i trädgården och det var fullt av barn och hundar och det ena med det andra som for runt och lekte och gungade och spelade bandy och sen åt vi glass och sen somnade både mormor och Grynet vid ca 22-tiden sådär. Ja, vi vet att hemma hos Grynet är läggdags lite tidigare, men hemma  hos mormor och morfar är vi litet anarkistiska av oss och det tycker jag nog man kan få vara.

Sen sov vi och sov vi och sen gick vi upp och promenerade med Loppan i Botan så att hon fick göra sina morgonbestyr. Det tycker Grynet är roligt! - Inny bajsar ute! säger hon och ser pillemarisk ut. - Mormor plockar upp! säger hon sen, för det är ett ordentligt barn som tycker att man ska uppföra sig när man är ute med en bajsande hund och det har hon ju alldeles rätt i.

Sen var det fullt schema! Knappar skulle sorteras och sisådär och sen väckte vi morfar och traskade bort till Stadsparken. När ankorna var mätta och rapade lite belåtet så gick vi till lekplatsen och gungade och klättrade på tåget och balanserade och klättrade lite till fast mormor är en mes och kan inte klättra lika bra som Grynet.
Sen var det dags att gå hem igen och då kom Grynets mamma och pappa och Pyret och åt litet lunch; det blev potatis och sill och ägg och oliver och pastaskruvar och bröstmjölk - lite för varje smak kan man säga.

Tänk så himla roligt det är när man får såna där oplanerade besök!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar