söndag 9 december 2018

2 advent

Det är typiskt skånskt vinterväder ute; ett hyfsat antal plusgrader och regn och grått. Men vad gör det, när dagen ändå tillbringats på ett så bra sätt? Nämligen uppe hos sonen och sonhustrun i Halmstad. Där bjöds vi på soppa och promenad i Aleskogen (där maken nostalgiskt mindes hur han för närmare 50 år sedan for fram på moped längs stigarna, vilket säkerligen var lika förbjudet  då som nu) och sen fick vi glögg och pepparkakor. Dessa pepparkakor var en fröjd att skåda; tunna och jämna och fina och inte det minsta knöggliga. Därför tog jag ingen närbild på dem, för då hade jag fått skämmas ännu mer för mina knöggliga missfoster till pepparkakor.




Loppan fick inga pepparkakor. Hon fick heller ingen saffransbulle. Detta avskräckte henne inte, "bra terrier reder sig själv" tänkte hon och försökte avhjälpa bristen på fådd bulle genom att slicka på en bulle där den låg så frestande inom räckhåll. Inte skämdes hon för det kan jag säga. Och inte avhöll hon sig från att försöka upprepa bravaden heller. Det är lite teflon över lydnaden kan man säga, det mesta rinner av.

Mätta och belåtna åkte vi sedan hem genom regnet igen och nu, nu blir det snart kvällsmat och ett glas vin kan jag tänka. Så en mycket bra söndag kan läggas till handlingarna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.