måndag 27 december 2021

Ute är det minst sagt ruggigt

 Loppan och jag har precis varit på kvällspromenad och det blåser rätt ordentligt, så även om temperaturen bara var någon minusgrad så huttrade vi oss igenom rundan.

I morse var det också kallt, och gårdagens dimma hade lagt sig som frost på det mesta, och det är ju ändå rätt fint. I all synnerhet som det inte blåste så förtvivlat då. Igår, ja då var det dimmigt minsann. Och vad händer när det är dimmigt och sedan fryser på? Jajamen, då blir det halt. Loppan och jag, vi gick ändå ut på en rejäl runda på eftermiddagen, motion behöver man ju. Rätt vad det var tittade jag bekymrat på Loppan och utbrast - men lilla vän, så gråhårig du har blivit!



Fast när jag tittade närmare så var det inte så många gråa hår, utan snarare att även Loppan blivit lite frostig av sig. Nåja, hon tinade upp så fort vi kom hem, och visst är det väl ändå lite snyggt med silver i håret? Även i svansen.

Här inne, ja här är det inte frostigt, ånej, här svallar vårkänslorna. I alla fall lite grann, jag är inte så komplett galen att jag tror att nu ska blåsipporna stå där ute och niga i backen. Gör de det, ja då har de inte alla hönsen hemma.


Det är Christinas förtjänst att vårkänslorna spritter. Visst inger det en varm känsla av präktighet och rekorderlighet när det sitter en så fin liten skylt på dynan, med inpräglat tillverkningsnummer och allt. Så underbart icke-digitalt.


När Christina anlände hade hon en påbörjad spets på sig. Tyvärr fanns dock inte beskrivningen med, och med visst beklagande klippte jag av alla pinnarna. Men sen fick jag ju raskt spola upp 68 nya pinnar med vårigaste grön lintråd.


För här ska knypplas en "Blomsteräng" och då passar det bra med lindblomsgrönt tycker jag. Om den blir klar den här våren, eller till hösten, eller rentav nästa vår, det vet jag inte. Men jag tänker som så att en blomsteräng, det kommer att vara välkommet oavsett vilken månad den anländer. Och nu kan jag ohämmat bre ut alla pinnarna och fridfullt snurra fram rätt par som ska korsas-å-vridas - å vilken salighet!


Du är så innerligt välkommen Christina, jag hoppas att vår vänskap ska bli lång och produktiv.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.