måndag 31 oktober 2022

Kreativitet! Dans! Bubbel! Fest!

Ja helgen har inneburit lite av varje faktiskt! En mig närstående syrra fyller snart ett alldeles väldigt jämnt antal år och nu firade hon lite i förväg med att bjuda hela konkarongen på både konstnärlig aktivitet och god middag på lokal. Klart alla ville komma!

För säkerhets skull dök Kickan och hennes föräldrar upp redan på fredag kväll så att de skulle vara redo när det hela drog igång vid lördag lunch.

Loppan blev alldeles till sig av förtjusning när vi fick så fint besök, och Kickan blev lika till sig när hon fick syn på Loppan - de har en slags själarnas sympati, de där.




Vi åt middag, somliga fick kronhjortsstek och potatisgratäng, andra fick prinskorv och pasta, och sen drog vi igång lite fredagsdans - huvud, axlar, knä-å-tår, knä-å-tår värmde Kickan upp med och sedan rockade hon loss till the Ark. Farfar, han introducerade Rammstein, men Kickan föredrog de småländska grabbarna. Mer dansant, tror jag hon tyckte.




Loppan, hon vill bli kliad på magen - och då blir hon ju det! Kickan klappade så fint, så fint, och sen la hon sig också på rygg så att farmor fick klappa henne på magen. Rätt ska ju vara rätt! Så småningom var det ju ändå dags att busa i sängen och sedan sova så att man skulle orka med allt roligt som skulle hända på lördagen.



Först gick vi allihop en lång promenad, så att Kickan skulle sova en stund på förmiddagen. Var planen. Kickan hade inte tid att sova, däremot att slänga iväg sin mössa men den hittade farfar vid nästa promenad, så summan av mössor blev konstant.








Men sen var det dags att traska iväg till målarverkstaden - vi skulle nämligen måla keramik! Man kunde måla katter. Muggar. Skålar. Tekannor. Döskallar. Det fanns något för varje smak, helt enkelt. Man fick välja fritt och sen komma loss med penslar och färger efter lite introduktion. Det var inte helt lätt att välja! Det fanns ju så mycket fint. Man kunde ju snabbt konstatera att barnen var lite mer fria i sitt konstnärsskap - de jobbade på så fint utan att besväras av sånt där som att "ska man ta den här färgen? Eller den här? Och tänk om det inte blir bra?". Nänä. Grynet målade små katter som var likadana som katterna hemma, Pyret målade en prinsessa, en sjöjungfru och också en liten katt. Själv målade jag en skål, och det gjorde maken också. Man kunde ju valt en döskalle... men nä, det blir nog bra med en skål. 


 



Till och med Kickan gick loss lite bland färgerna, när hon hade vaknat för det blev ändå en liten tupplur på vägen dit.. Jag tror hon hade lika roligt som vi andra! Jag har en känsla av att det nog inte var sista gången vi var där, Grynet och Pyret var mycket entusiastiska. En sån roligt grej!



Så småningom ska grejerna brännas och så får vi hämta hem dem. Då kommer färgerna att vara djupare och blankare blev vi försäkrade. Jag tror de kommer att bli synnerligen tjusiga!



Till slut var det ändå dags att gå hem, nu skulle man ju svida om och göra sig tjusig när man skulle gå på restaurang! Kickan var ett riktigt modelejon - svart skinnkjol och volangtröja och tofs på huvudet, stiligare än så det blir man väl knappast? Sen somnade hon på vägen, och när hon vaknade så var hon på restaurang, och hon blev kanske lite förvånad men tog det med jämnmod och njöt lika mycket av sällskapet och maten som vi andra.


Det var bubbel! Det var fina små bordsdekorationer som man kunde samla ihop och sortera! Det var mat och prat och överhuvudtaget en himla trevlig kväll!









Det skålades och fotograferades och satts i knäet och skrattades och pratades - ja, det var en riktig festkväll!


Till slut var det ändå dags att promenera hem genom ett kvällsmörkt Lund, då kunde man ta ett foto på en mycket gammal kyrka och en väldigt ung liten dam som varit på kalas. Vi var nog alla rätt trötta och nöjda, och efter en hundpromenad sov vi alla gott.



Dan därpå, då åkte Kickan hem och hälsade på storkusinerna. Maken och jag, vi softade lite, men sen tog jag mig i kragen och gick en sväng med Loppan, självaste jubilaren och Poppy och Enya.


Vilken trevlig helg vi haft! Jag undrar dock lite vad Kickan tänker om det här med Skåne - man sover en stund och när man vaknar så är man i en keramikverkstad. Sen tar man en liten tupplur och vips när man vaknar är man på restaurang. Det kan ju hända att hon tycker att det blir lite händelsefattigt vid nästa besök... fast jag tror att så länge Loppan är i närheten, ja då är Kickan nöjd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.