fredag 30 december 2011

Lärdom för livet

- Idag är det fredag! tänkte jag för mig själv. - Fredagar är bra dagar för att skriva i bloggen, funderade jag vidare. Men vad skulle jag skriva om? Har jag några djupsinniga tankar på lager? Finns det något jag vill dela med mig av som kan göra denna världen till en bättre plats för dess invånare?

Hmm....tänka, tänka...


Men jo, nu kom jag på det! Det här är onekligen en kunskap som kommer att ge en ny dimension till era liv, åtminstone om ni bor i närheten av (eller rentav i?) Lund.

Här kommer det:

De bästa kanelbullarna i Lund äter man på Brunius Café.


Vill man å andra sidan ha kardemummabullar, ja då är det S:t Jakobs Stenugnsbageri som gäller.

Själv är jag i den lyckliga sitsen att jag idag varit i stan med dottern och inmundigat kanelbullar just på Brunius. Alltså är jag nu en bättre, blidare, vänligare (och möjligen något tjockare) person. Dock åt vi inte (idag) några kardemummabullar på Stenugnsbageriet, man är ju en måttfull person.

Å andra sidan vill man ju inte låta sig övertrumfas, så därför håller dottern och jag just på att baka kanel-kardemummabullar. Här gäller det att skruva receptet till perfektion, lyfta det mot nya höjder, skåda ljuset i kanelbullehimlen!

Och samtidigt håller jag på att göra laxsoppa. Snart vankas det laxsoppa med vitlöksbröd och riesling. Och sen blir det väl lite bullfika ikväll. Det känns onekligen som att man kan se kvällen an med tillförsikt!

För övrigt kan vi meddela att den pipande kon fortfarande lever. Dock ransoneras åtkomsten för Huliganen ganska hårt. Kanske mer av omtanke om våra öron än om själva kon.

2 kommentarer :

  1. Nä, nu får du nog sluta med att få dräglet att drypa var gång!!! Jisses, människa; ha lite medlidande!
    För övrigt önskar jag ett riktigt Gott Nytt År, med gummiband i linningarna om det kan behövas :-)

    SvaraRadera
  2. Gummiband är nog en god idé! ;-)

    Gott Nytt År önskar vi tillbaka!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.