torsdag 8 december 2011

Mätt och belåten

...är man nu. Efter en låååång dag på jobbet kom man hem till pasta med bacon, kantareller och grönmögelost. Det är ju en rackarns tur att maken det här senaste året har lärt sig mer än att laga pannbiff vilket var hans standardrätt tidigare. Faktiskt enda rätt om man nu inte ska räkna knäckemackor med ost? Och det gills väl knappast som matlagning?

Igår blev man onkligen också mätt. Faktiskt väldigt mätt. Rentav lite fyrkantig. Det var dags för företagets årliga julbordet och vi hemsökte återigen det lokala Grand Hotellet. Och säga vad man vill, men man behöver inte gå hungrig därifrån! Nog för att jag inte direkt hänföll åt alla korvar och skinkor och leverkorvar och brunkålar och sånt, men det fanns nog och övernog av annat. Lax till exempel, det kan man stoppa i sig rätt rejält av.

Det som nog ändå gav en liksom nådastöten, det var nog ris a la Malta'n. Okej, okej, man kanske skulle ha avstått den, men det är lätt att vara efterklok. Den där hemlagade marmeladkonfekten och knäcken kanske också var till att ta i... men what the heck, julbord en gång om året, då får man nog frossa lite?

Sen var det skönt att vandra hem genom staden i det milda vädret, skaka ner lite av sillen och gröten och mandelmusslan- förra året var det snö och kallt och halt så man var påpälsad upp över öronen.

Men man kan ju inte lita på att det alltid ska vara så är behagligt väder när det är julbord så det är ju en väldig tur att jag i brevlådan hittade en present från Maja! Titta bara, precis min färg!


Det här ska bli en mössa åt mig, jag ska bara sticka färdigt de där pulsvärmarna först. Om jag inte begår harakiri alltså, på de eländiga stickorna. Fast det vore ju väldigt synd när jag har det här garnet liggandes och väntandes på mig, så jag avstår nog.

Tack Maja!!

5 kommentarer :

  1. Tror du att du kan vänta lite med harakirin? I alla fall tills vi haft vår kakträff? För det är väl det vi ska ha, va, va?!!

    SvaraRadera
  2. Klart att man måste äta sig både fyrkantig och trekantig på julbordet. Sen runda av det med konfekt och Ris a la Malta så de kantiga formerna fylls ut, det är det enda rätta om du frågar mig.
    Vad snällt av Maja att lämna favorit-färgs-garn i lådan !

    SvaraRadera
  3. Julbord är bra och nyttiga på många sätt och vis - mot rynkor t. ex.

    SvaraRadera
  4. Maja vet inte om hon var snäll.
    Hon gick omkring hos Garn Malin med andra nystan i handen, men de kändes inte riktigt bra!
    När ögonen landade på dessa gröna och det blev ett litet Hallelulja-moment!
    Kände mig lite diktatorisk när jag bestämde att de skulle bli en mössa, men det måste bara bli häftigt mot Huliganmattens hårfärg!!!
    Lycka till med handledsvärmarna!!!

    Om julbord uttalar jag mig inte.
    Mina kunskaper om dessa slutade när jag blev allergisk mot -typ allt!!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Fru Sederblad; jag skjuter upp den! För det är klart vi ska ha kakträff! Jag provbakar för fulla muggar.

    Another Blågg; visst var det? Grönt är skönt, så är det bara. och det där med kantiga former... det var länge sedan!

    Fabraholic: Så sant som det är sagt! Och eftersom jag närmar mig russinstadiet med stormsteg så vore det kanske på sin plats med lite fler julbord?

    Maja; det var precis rätt färg! Och en mössa behöver jag, så det ska det bli!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.