fredag 16 december 2011

Morgonsnooze har guld i mund

Det var ju inte precis så att snön låg vit på taken. Det var (tyvärr) inte ens så att endast tomten var (blev) vaken.

Det var bara fredagmorgon efter en lång vecka. Lättsinnig tänkte jag när mobilen drog i gång med sitt blida plingplongane (jag har valt "harpa" som väckarklocksljud, lagom snällt och behagligt tänkte jag), att äsch, en snooze (eller två...) har väl aldrig skadat.

Sålunda tryckte jag på snooze och återföll i belåtet snarkande med mobilen i handen. Faktum är att i hela huligansovrummet sovs det så det dånade. Efter tio minuter plingplongade det igen, och då tänkte jag ungefär som ovan - och tryckte totalt oansvarigt på 'snooze' igen. Varpå jag promt tappade mobilen ner mellan springorna mellan våra bäddmadrasser. Duns! sa det och belåtet la sig mobilen till ro och plongade på som om den tänkte hålla på till ragnarök ungefär. Helt plötsligt insåg man att den där harpomusiken, den är faktiskt alldeles oerhört irriterande!

Nu ska man veta att maken och jag, såsom rediga skåningar, vill ha ordentligt med plats i sängen. Alltså har vi en rejält bred dubbelsäng. Alltså når man inte in mitt under sängen ens om man ligger på mage. Alltså måste man tända lampan, hasa ut i hallen och hämta ett paraply att peta med och sedan ligga där på mage på golvet och försöka peta ut mackapären och få tyst på olåten. Det gick till slut och då var det ju lika bra att knalla upp.

När det blev tyst rullade maken belåtet över på andra sidan. Det såg skönt ut, vilket jag inte undlät att avundsjukt påpeka.

- Jag vet! svarade maken belåtet - jag tror jag provar den här metoden att angripa morgonen på, så kan vi jämföra resultaten sedan.

Maken är en grundlig man. Han provar fortfarande sin metod. Jag hyser en svag misstanke att den metoden är överlägsen min, en kulen morgon i december.

4 kommentarer :

  1. Tror tyvärr att maken har rätt...

    SvaraRadera
  2. Stackars dig!
    Naturligtvis har din make rätt att hans metod är ett bättre sätt att vakna på.
    Själv har jag ett skönt plingeliplong på min mobil, men jag använder mig av metoden med flera olika alarmtider+snooze.
    Till slut så plingeliplongar det hela tiden och jag blir så vaken av att stänga av så det är lika bra att stiga upp!
    Hoppas att du har en fin fredag i alla fall!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Det lär finnas väckarklockor som hoppar ner från bordet och gömmer sig under sängen. Hur skulle det vara med en sådan?

    SvaraRadera
  4. Ja, jag erkänner; makens metod är MYCKET bättre än min. I alla fall mitt i ruggigaste vintern...

    Faktum är att jag nog helst inte vill vakna vare sig till plongande mobiler eller hoppande väckarklockor; helst skulle jag vilja vakna av att solen skiner och man har en ledig dag att fylla med hundpromenader, mat, prat och lite garn.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.