lördag 31 december 2011

Nyårsfrost

Äntligen vaknade man till en klar, kall och ljus morgon! I ottan släpade jag ut dottern och Huliganen för att i preventivt syfte motionera bort lite av nyårsmaten. Nu var det ju dottern som skulle med, så med "ottan" får man väl förstå att vi gav oss ut strax före nio.


Det var frostigt och fint och det nöp lite i kinderna - väldigt skönt måste jag säga. I all synnerhet om jag jämför med gårdagens promenad som jag av någon outgrundlig, totalt obegriplig anledning valde att förlägga till Linnebjers naturreservat som är något av det sumpigaste och lerigaste som går att uppbringa när det har regnat. Och regnat har det ju gjort den här vintern... inte ett av mina smartaste drag kan jag väl säga.


Men nu var det kallt och frostigt som sagt! Inga smällare hördes helller ännu, för smällarmarodörerna hade väl inte vaknat...

Fast det hade vi!


- så vackert det är! utbrast jag och fotograferade grästuvor som gnistrade som juveler...


Åt mina naturromantiska fjollerier fnös bara Huliganen, och sedan visade han vad man bäst använder frost till - nämligen att rulla sig i, länge och intensivt. När han hållit på ett tag fanns det väl inte så mycket juveler kvar att föreviga... men roligt hade han!




Men det var inte bara frost i gräset, vattnet hade minsann också ändrat form kan man väl säga.

- Märkligt, på min ära! sa Huliganen och petade ihärdigt på det stela vattnet så att jag blev orolig att han skulle gå igenom den tämligen tunna isen.


Men nu ska vi strax förbereda matlagningen inför kvällens så klokt redan bortmotionerade utsvävningar. (Ibland är jag smart, nämligen!)

Gott Nytt År! önskar Huliganen och hans familj!

9 kommentarer :

  1. Härliga bilder! Gott Nytt År önskar vi er!

    SvaraRadera
  2. Klockan 9 är definitivt i ottan. Men om man får så vackra bilder kanske det lönar sig att stiga upp.
    Försenade födelsedagshälsningar till Huliganen; vet han att han är en länsigöötamaanpystykorva? (ja det är ett enda ord och det finns människor på denna planet som kan uttala det utan svårigheter)Strunt i det, huvudsaken är väl att man få rulla omkring som man vill...

    SvaraRadera
  3. Och Gott Nytt År till dig, Huliganen och de dina!
    Visst var dagens promenader ena riktiga höjdare!Lika vackert och frostigt här på Ekerö. Både jag och vännerna njöööööt!

    SvaraRadera
  4. Visst var det en härlig morgon/förmiddag. Vi njöt också fast inte i så fulla drag att vi slängde oss på rygg! Pussa på Hampus, nu syns vi alldeles strax.
    Fabraholic: 24 bokstäver.... vilken tur att vi inte behöver uttala det!

    SvaraRadera
  5. Gott Nytt År!
    önskar alla vi i skogsbrynet

    SvaraRadera
  6. Gott Nytt år till er också
    önskar Maja & Raja

    SvaraRadera
  7. Vi som alltid är sena, till allting, ber att få önska den godaste av fortsättningar!

    SvaraRadera
  8. Hej Irene!
    Du känner inte mig och jag känner inte dig. Men nu har jag smygit omkring här på din sida i flera, flera månader, så det känns lite grann som att det är hög tid att liksom ge sig till känna.
    Från början, när jag ramlade in här första gången, då fastnade jag för namnet på bloggen. Västgötaspets... Världens bästa hundras. Som jag är uppvuxen med. Vi hade henne som en alldeles äkta och riktig vallhund.
    Har ingen egen nu men emellanåt lånar jag syrrans.
    Sen fascineras jag ju naturligtvis av ditt sätt att skriva, därav mina återkommande besök. Och dagens foton på din Huligan var bara för ljuvliga.
    Hoppas du inte har något emot att jag smyger omkring här.
    God fortsättning!
    /Helena

    SvaraRadera
  9. Lotta; tack detsamma! Hoppas att 2012 blir ett toppenår för Karlsson, Iza och dig!

    Fabraholic: alltså, jag kan uttala det där sista, "...korva". Han ser ju onkligen lite korvaktig ut, så det passar ju bra!

    Britta; tyvärr försvann ju det där vackra sen och dränktes i mer regn och dimma, så man får passa på att njuta medan det bjöds. Och det gjorde vi ju, som synes!

    Annika; vi kunde ju ha tränat, där på kvällen... fast det glömde vi nog bort ;-)

    Kära Larsson, vi önskar er det samma. Må 2012 bli året då alla hus blir färdigbyggda och då inga trän faller över desamma.

    Maja; dito! Hoppas du får njuta ordentligt av ditt Paradis under 2012!

    Kära Bitte och flickorna Fluff; i lige måde säger vi!

    Hej Helena! Inte alls, jag är så tacksam för alla som vill ta sig tid att läsa om mitt liv bland vättar, rosor och makar, jag blir lika glad varje gång någon skriver en kommentar - och är det då en som dessutom har västgötaanknytning, ja då blir man ju nästintill exalterad! Välkommen hit!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.