måndag 27 februari 2012

Är det mitt fel?!

Man ska ju vara lite luthersk så där. Inte sticka ut. Inte förhäva sig. Inte plantera penséer, hur soligt och fint det än är, redan i februari.

Så det kan vara så att det är mitt fel att det har snöat idag. Igen. Ovälkommet, oönskat, oljuvligt och allt annat på o-.

Men - om man tänker ett steg längre - det kanske rentav är Ellenmammans fel? Utan hennes generositet inga fådda penséer. Utan fådda penséer inget planterande. Utan planterande ingen snö? Så kanske det var hennes fel?

Eller också är det dottern. Vad skulle hon nu byta ut vinterkängorna mot lättare skor imorse för? Va? Är det inte oförsiktigt så säg? Är det inte att utmana Ödet på det mest himmelsskriande sätt?

Det är nog bara att bita ihop och tappert uthärda. Hoppas blomprakten klarar sig. Att man själv klarar sig. Att snön drar hädan.

Men igår var det ju inte så här. Igår var det soligt. Nästan vår i luften. Och den lille Huliganen och jag lockade med oss vår egen historienörd ut i naturen. Och då sprattlade det i vårkänslorna vill jag lova! Förvisso var det lite is på Boijsens dammar, men ärligt talat så tror jag det mest var för att det skulle vara lite vackert att fotografera i vårsolens sken. Rent estetiskt, inget att ta på allvar.




För det var samtidigt en klarblå himmel och sol! Avgjort vårspruttframkallande måste man säga.


Fast innan det spratt loss så skulle vi ju ta vårt traditionsenliga foto uppe på den stora stenen. Den stora stenen är lite för hög för Huliganen att själv hoppa upp på, så maken skulle hjälpa honom. Huliganen tyckte dock det var ett jädra trams att posera på en sten, så han rände runt stenen. Efter rände maken. Runt, runt - lite som "nu går vi runt en enebärsbuske, enebärsbuske, enebärsbuske tralala". Fast utan enebärsbuske, utan tralala och utan någon egentlig dansentusiasm. Åtminstone inte från makens sida. Till slut fick jag rådigt gripa in och haffa fotomodellen i halsbandet och sen fick maken baxat upp honom.

- Suck!! sa Huliganen så det genljöd genom Torna, Bara och Harjagers härad.


Till slut fick han hoppa ner igen och då greps han av ett vårrus och frihetsraseri som bara måste få utlopp! Och utloppet, ja det ser väl ut ungefär som följer:










 Det var igår det. Måtte det bli så igen. Måtte mina penséer får njuta av vårsol och slippa huttra med snö på knoppen (-arna).

Ni undrar kanske varför inte maken är med på bild? Tja det var väl så att han liksom inte hann med i det där vårruset. Att han hamnade på efterkälken. Och att han, när han såg de bilder där han faktiskt fastnade, i en eller annan form, med emfas utropade: - de där bilderna får du INTE lägga ut på bloggen. Så då gör jag väl inte det då. Blid och medgörlig som jag är.

7 kommentarer :

  1. Tycker gott att vi kunde ha fått åtminstone en bild på när pojkarna H dansar runt stenen utan sång och egentlig dans entusiasm, faktiskt...Eller egentligen tycker jag nog att du kunde ha filmat dem ;-D
    Inte vet jag vems fel det är att det kom snö igen precis när det blev vårkänslor i luften...Men jag vill hemskt gärna kunna skylla på någon, för det hjälper liksom lite grann.
    Huliganen är absolut skutteliskuttigast, det ser ett tränat öga serru ;)

    SvaraRadera
  2. Fast ska vi vara riktigt korrekta, så är det nog snarare Ellenpappans fel. Det var nämligen han som med resoluta steg angjorde blomsterförsäljaren på torget i Trelleborg i lördags. Allt medan den helt oskyldiga Ellenmamman köpte garn åt sig och åt en god god vän. ;)

    SvaraRadera
  3. http://www.photoscape.org/ps/main/download.php
    Hej Irene!
    Jag hittade ingen mailadress till dig så jag skickar länken till fotoprogrammet på detta sättet!
    Det är jättekul!!!
    När jag köpte min nya dator så fick jag med ett annat fotoprogram och just nu så "leker" jag och kombinerar båda dessa.
    ****************
    Idag har vi haft varmt och gott, men här får man nog vara bra tokig om man redan köper blommor att ha ute.
    Jag är iaf glad att min murgröna vekar ha klarat sig i sin kruka!
    kram

    SvaraRadera
  4. Frånsett bilderna på Hampus som - självklart - är fantastiska (alla vättebilder är ju det, hejhej Larsson) så är bilden på isbiten helt underbar. Har ju bara sett den i telefonen innan och det var ju inget mot att förstora upp den i datorn. Kram Syrran (ps. idag har jag kompletterat med halsont också :-( )

    SvaraRadera
  5. Ja föreslår videokamera till nästa gång hund ska jagas av make runt sten. Kunde bli rätt underhållande?

    SvaraRadera
  6. Ingens fel! De´e´MAKTERNA!
    Här lyser solen från blåigaste himlen, inte särskilt varmt, men vårkänslor har appselut infunnit sig. Så till den grad att jag kommer att klippa bort alla döa´hallonplantor i dag. Har klappat om mina övervintrande blomster i blomrummet i garaget och lovat dem god och näringsrik ny jord inom kort. Det hördes ett litet förtjust fnitter i rummet - jag lovar :0)
    Hippie mår fint, läker ihop snabbt som attan, "bukduken" är verkligen fenomenalt bra - fy bubblan för tratt eller krage!

    SvaraRadera
  7. Först; ursäkta dröjsmålet med svaren; kan enbart skylla på den lata och senfärdiga bloggerskan. Och det där livet, som tränger sig emellan.

    Anki; ja jag borde ha flmat - det inser jag nu. Men vad hjälper det i efterskott?!

    Anna-Karin; då skuller vi på Ellenpappan! Absolut. Allt är hans fel och den goda vännen tackar för garnet ;-)

    Maja; tack! Ska kolla n den där sidan, så fort livet lugnat ner sig lite. Leka med foton är alltid kul!

    Kära Syrran; tur jag vet att du mår lite bättre nu - lunginflammation är inte att leka med...

    Lotta; underhållande är minsann ordet ;-)

    Britta; så skönt för Hippie! Och så skönt att hon slipper besvärliga löp hädanefter (kanske lite skönt för matte med?)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.