lördag 13 oktober 2012

5 grader och ihållande regn

Denna muntra prognos är vad SMHI utlovar för dagen i Halmstadstrakten.

Men hallå! Vad är det för sätt att vårda oss sportgalningar, jag bara frågar? Vavava? skulle jag rentav kunna tillägga.

Jo för jag är nämligen en sån. Sportgalning alltså. Ideligen, ideligen ränner jag iväg på fotboll. 1976 (möjligen -77) var jag och såg MFF. Någon gång ytterligare på sjuttiotalet, näbbskornas och palstinasjalarnas förlovade årtionde, såg jag Halmia på Örjans Vall. (Här använder jag verbet "såg" i metaforisk betydelse, jag var där. Jag satt och stickade. Jag missade det enda målet). Sen tror jag att jag sett något lag någon gång någonstans på...äääähhh... Listerlandet?

När vi väl kommit in på 2000-talet har jag ränt som en galning på fotboll! Jajamen. 2007, bara för att ta ett årtal i högen, var jag på Bramall Lane (som möjligen inte alls stavas så) och såg Sheffield United spela mot Newcastle. Jag betraktade det som en antropologisk studie i folklore. 2010 var det dags igen! Aspelut. Ibrox Stadium i Glasgow och Glasgow Rangers mot...mot... något annat lag, det kommer jag bestämt ihåg.

Inget av detta går ju sportsmässigt upp mot dagens begivenhet. Halmia ska spela mot Lomma-laget Nike och vinner de så kommer de att gå upp i något annat, en helt annan serie. Detta ska man däremot inte se metaforiskt, det är inte en omskrivning för att de går upp i Nirvana, det kan möjligen vara Allsvenskan? Superettan? Division två? Tre? Nåja, det får vara hur det vill med den saken. Spela ska de. Jag ska vara där. Jo för maken är Halmian sedan barnsben och jag älskar ju denne make.

Så i eftermiddag blir det två timmar i regn och 5 grader Celsius.

Jag måste vara galen.

2 kommentarer :

  1. Men snälla... det finns väl gränser? ;-) Jag har varit på livefotboll en gång de senaste 10 åren och då såg jag till att få svågern mellan mig och hussen eftersom husse har en sådan ... inlevelseförmåga (skulle man kunna kalla det om man vill vara snäll).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maken är rätt lugn i sådana sammanhang för jag ändå säga (ända tills han upptäckte det där med brallorna som jag skrivit om senare). Det är nog mest jag som hetsar upp mig ;-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.