måndag 1 oktober 2012

Måndag

Måndagar kan ju vara lite knörvliga dagar. Man kan vakna som ett litet utmattat überskrynkligt russin och bara inte vilja.



Men det är inte nu. Inte när det är höst. Hösten som är den bästa årstiden. Ja, jo, jag gillar våren också. Jättemycket. Sommaren är också fin. Och vintern... fast inte när det är halt! Och inte när det är februari. Eller januari. Eller mörkt, mörkt, mörkt och man stapplar fram som en stelopererad gnu och försöker hasa sig runt på promenaderna utan att ligga som en utfläkt padda - men vänta nu här, nu var det ju inte vintern det handlar om, hur hamnade jag där?!

Nu, nu är det höst. Och jag gillar det. Färgerna. Luften. Det känns liksom avslappnat och bra. Och är man lagd på det hållet kan man sparka i prassliga lövhögar. Eller sprätta, för all del. Jag har ju en liten inbiten sprättare i snöret. Hösten är en vänlig årstid tycker jag. Opretentiös, det är äpplekakor och varmt te och flapjacks. Brasa i öppna spisen. Klara soliga dagar. Regn och rusk, det kan också vara mysigt. I lagom dos, får jag kanske tillägga så att inte vädergudarna får för sig att överösa mig med ruskväder i kubik.

Huliganen och jag, vi njuter nu. Livet känns bra!



4 kommentarer :

  1. Gillar också hösten, d v s den lite svala, torra (inte regnrusket!)och då löven prasslar runt fötterna. Härligt!
    Och så gillar jag dina bilder - speciellt den understa är så läcker.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Thanks! Autumn colours are gorgeous.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.