onsdag 24 oktober 2012

Vore det inte bättre om han var pygmé?


Maken alltså. Denne make som är en ständig källa till förbluffad förvåning och varm-om-hjärtat-känslor i huliganhemmet.

Denne make som jag, med egna kärleksfulla händer, stickar en tröja till. Jag stickar och stickar. Runt och runt. I färger som är mer makeliga än mina egna. Emellanåt tänker jag att det är ju ändå rätt kontemplativt det här, och inte behöver man räkna så förtvivlat heller. För ni ska inte tro att man får hotta upp tröjan med lite flät- eller spetsmönster. Nänänä utbrister maken förskräckt, och eftersom det faktiskt inte ska bli min tröja utan hans så får han ju önska sig.

Så jag kämpar med att se den som avslappnande och som ett tillfälle att drömma mig bort medan jag är kreativ.

Men det tar ju aldrig slut?! Förvisso är bålen klar, men jag har bara precis börjat på ena ärmen...


Och jag som har flera andra projekt på gång - ja jag erkänner, jag har lite svårt att begränsa mig. Att göra klart, när det är så mycket roligare att börja på något nytt. Så jag har gröna strumpor på gång. En grön halsduk. Nya vantar behövs stickas. Jag har mormorsrutor (ständigt dessa rutor) av restgarner som ska bli en filt till växthuset. Sonen gav mig ett vackert brunt garn när jag fyllde år som jag nu hittat ett mössmönster (det ordet ser ju inte klokt ut när jag tänker efter!) till. Och jag har garn till en kofta till mig som inte ens är påbörjad...

Det är då jag börjar fundera - vore det inte bättre om han var lite mer pygméartad? Jo för då vore ju tröjan redan klar.

10 kommentarer :

  1. Och så liten plats han skulle ta! Du kunde ha honom i handväskan bland läppstiften och hundbajspåsarna och tuggummina. Mycket bra. Å andra sidan - vem vill släpa på en make (om än väldigt trevlig) hela tiden?

    Nja, det kanske är bäst ändå att han är full-size? (Snuskiga kommentarer undanbedes)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Det vore ju nästan som i den gamla Siw Malmqvist-dängan "tänk dig att ha en man i byrålådan..." :-). Fast opraktiskt när taken ska målas.

      Radera
  2. Hmmm...Lill Lindfors.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herregud! Du har rätt! Vilken tur att man har observanta läsare så att inte min blogg sprider desinformation åt höger och vänster.

      Radera
  3. Försöker visualisera hur många mormorsrutor det går åt till en filt till växthuset? Är inte växthus rätt stora? Maken MÅSTE vara mindre... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är han ju, det medges. Men hade han varit pygmé hade han varit ännu mindre, det kan man inte blunda för!

      Radera
  4. I need to have another look when I am at home and have google translate to hand - but these photos are so good; you should illustrate craft books!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you Sue - you are a dear!

      Radera
    2. well no, actually I am a Deere rather than a dear! ;-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.