söndag 16 december 2012

3:e advent



Det var ju inte direkt så att denna dagen ägnade sig bättre för snöfotografering. Snarare tvärtom skulle jag tro. Huliganen och jag har förvisso varit ute några rejäla rundor, men vi hade snarare behövt våtdräkt än dunjackor. Schlörrrppp!! sa det om oss när vi stånkade framåt. Grått har det också varit. Ja förutom imorse då det var mörkt när någon (en mig närstående kär figur med fyra ben) tyckte att halv sex var lagom för att propsa på att få komma ut. En söndagsmorgon alltså. Det tyckte inte jag, så jag tackade högre makter för att vi har trädgård och öppnade köksdörren.

- Ska jag gå ut SJÄLV? I det blöta?? Det är ju SNÖ på kökstrappan?! sa Huliganen då och stod med benen i kors och såg synnerligen tveksam ut.

Jag, som inte var ett dugg tveksam, snarare tvärtom helt säker på att jag inte ville gå ut än, fick honom med viss övertalning att knalla ut i trädgården, där han genast skuttade bort och pinkade på Cox Orange-trädet. Av detta blev han så himla uppåt att han rände iväg som en liten glad torped bortåt komposthållet någonstans och försvann, lämnandes sin matte att stå och kisa ut i mörkret och fundera på vart han tog vägen? Jag lämnade dock dörren öppen och gick själv för att pudra näsan (dock inte på Cox Orangeträdet utan på en mer traditionell plats, konventionell som jag är), och när jag var klar kom hunden in igen. Våt och nöjd och villig att gå och lägga sig ett tag igen, gudskelov.

Sen har vi bakat lite fler huliganpepparkakor. Ätit skinkmacka. Köpt de sista julklapparna (här uppsänder jag innerligt kända tacksägelser till julgudarna) och ränt runt på St. Hans backar. Eller ränt och ränt, man ränner inte så värst när modden går en upp till fotknölarna, man mer liksom slafsar fram.

Men som sagt, ingen fin snö. Vad göra? *tänka, tänka*

Aha! Heureka, jag har funnit det, utropade jag med virknålen i högsta hugg. Jo för om inte berget vill komma till Muhammed (ja detta, kärare läsare är en metafor - berg och Muhammed kan bytas ut mot, tja... snö. Och mig. T'exempel) - ja då får Muhammed komma till berget!

Jag har således virkat mig lite snö! Hur slug är inte jag?? Voila - skåda alldeles oslaskig snö! Inte behöver man skotta den heller.




Jamen, alltså - hur listig är inte jag? På en skala?

4 kommentarer :

  1. Du är listig!!!
    Snyggt var det också!
    Kram från ett mörkare Skövde
    (snön gjorde det iaf lite ljusare ett tag).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det lite ljusare med snön? Nu är det mörkt som i en kolkällare...

      Radera
  2. The crocheted snow is very pretty :D

    I used Google translate to read this, which made it even funnier than it probably is in Swedish.

    A friend used Google translate for some dog training instructions written in German, it told her to cook the kangaroo for four hours!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Google translate can be very useful - but I wouldn't really trust it. No kangaroos here, I hope? :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.