söndag 23 december 2012

Klass 2 varning över Skåne



Så stod det i tidningen idag. Men jag vet inte - är det inte 10 år i senaste laget att utfärda varningar??

Det var ju då han föddes - idag för 10 år sedan drabbade Huliganen Skåne och inte mycket i hans närhet har varit sig likt sedan dess. Som en liten tornado har han dragit fram. Nu är han faktiskt med ålders rätt något lugnare, så jag tycker det där med klass 2 är grovt överdrivet!



Högljudd, egensinnig, energisk. Huliganen är en hund med stor integritet. Ja det är märkligt att så mycket vilja och så mycket integritet ryms i en kropp som har en höjd över havet på ca 30 cm.

Man kan kalla honom bortskämd om man vill, och då är man nog inte alltför långt från sanningen. Man kan kanske tycka att han är lite ouppfostrad om man man ser på det där med uppfostran på ett konventionellt sätt. Huliganen och jag väljer dock att i likhet med vår idol Mullehästen se det som att många andra hundar är överuppfostrade. Vi tycker att hans uppfostran är ändamålsenlig, personlig och med stor artistisk frihet. Han är nämligen uppfostrad; han kan gå lös i stort sett överallt. Han är mån om att matte ska vara glad. Han stjäl inte. Han lyder när han uppfattar mattes önskan som väsentlig och rimlig. Rimligt är det kanske inte när matte säger "tyst!". Eller ibland annars. Ja det är lite fritt det där.



En Huligan vet liksom bäst själv. Han har koll på läget - ja inte om det smäller förstås. Han drar fram över landskapet och är en fri ande!

Han är mattes hjärta. Mattes bästa kompis. Mattes egen clown - som alltid håller mig på gott humör. Och idag fyller han tio år!

Vi har sjungit för honom. Han har redan hunnit slakta en pipanka och en gris (som dock lät lite mer som en anka märkligt nog. Notera; lät. Ty även grisen har gått till de sälla jaktmarkerna.

Det vankas nog lite fler presenter framöver, för denne bufflige hund har sina trogna vapendragare som älskar honom precis som han är - nämligen en alldeles perfekt västgötaspets!

Grattis din lille marodör!



12 kommentarer :

  1. GRATTIS Huliganen!
    Från en Västgöteälskare i Västerås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huliganen hälsar och tackar och säger att Västerås måste vara en mycket trevlig plats!

      Radera
  2. Jovisst är han den allra bästa västgötaspetsen i världen. Och presenten väntar hos oss. Av det mer ätbara slaget dock:-D. Kramar från Zoya och mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket uppskattad blev den! Tack från Hampus

      Radera
  3. Västgötar drar fram som huliganer!
    Det trodde jag att ni skåningar visste sedan länge:-)
    Hälsa och gratta din vackre marodör!
    Och God Jul till dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. NU vet vi :-)

      Tack och God Jul tillbaka så här i efterhand!

      Radera
  4. Happy birthday Hampus!!! It's a privilege to have such a friend!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you, says Hampus! He was mightily pleased with his day.

      Radera
  5. Men ... stort grattis såhär lite i efterskott. Hipp, hipp HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Och vad betyder väl en dag hit eller dit? Grattisar är alltid välkomna!

      Radera
  6. Nej men kära nån! Har vi missat Huliganens 10-årsdag? Det borde vara Klass ETT-varning utfärdat tycker jag. För nog är han av högre kaliber än klass II?!

    Ellenungen har köpt julklapp till honom, men pga streptokocker kunde den ju inte delas ut i tid - jag ska genast hem och byta papper från tomteinspirerat till födelsedagspapyrus och inför huliganen låtsas att jag hade läget under kontroll hela tiden!

    HURRA säger jag från Småland så länge!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just precis, prima Klass I-varning är väl det minsta man kan begära?

      Ärligt talat - Huliganen bryr sig nog mindre om pappersmotiv än om att få slita och riva och härja och ha sig...

      Ellenungen har också paket att vänta! Så vi hoppas att streptokockerna håller sig i skinnet framöver så att vi kan ha paketuppslitardag tillsammans!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.