måndag 31 december 2012

Men...oj?!

Så det är redan dags? För Nyår? Hur kan det komma sig, det var ju januari alldeles nyss? Men det blir nog bra, även om det känns lite konstigt - 2013 vad ska hända då?

Just nu är mitt perspektiv inte längre än att fundera på dagens upplägg, jo för det ska bli nyårsmiddag hos Huliganfamiljen - med syrran och Ellenfamiljen och jag ser mycket fram emot det. Bordet är dukat, menyn är planerad och maken har inventerat vinkällaren. Det enda som man kan tycka är knäppt är att man då sitter här tidigt på morgonen och inte ligger i sängen och har sin skönhetssömn så att man orkar hålla sig vaken till tolvslaget... genom väggen hör jag hur maken definitivt njuter av sin skönhetssömn. Då kan man dra slutsatsen att maken kommer att vara rasande stilig ikväll, medan jag kommer att se ut som en skrynkligt russin. Huliganen snusar belåtet på mattan - så här dags kan man nämligen göra det, för då sover även de värsta smällare&raketmarodörerna. Är det något som inte är bra med nyår så är det detta eviga elände, även om det blivit något bättre sedan smällarförbudet infördes.

Men man kan inte lita på att det inte smäller när vi är ute, så därför är det lite bekymrat emellanåt. Ibland önskar jag att jag visste var de bor, de där som tycker det är skitkul att föra oväsen flera dagar runt nyår - då kunde vi promenera förbi en tidig morgon och låta lite vi också - något i stil med hur en liten vätte låter när han är upphetsad. Quid pro quo, typ.

Anledningen till att jag inte sover är kanske att det blev lite för mycket vin igår.... jo för vi var hos ovannämnda syrra som fyllde något jämnt och firade. Rejält! Otroligt trevligt var det, och väldigt gott! Och då kan det väl hända att det slank ner ett glas vin för mycket, det är lätt hänt i gott sällskap. Vackert dukat var det också, i silver och vitt. Inte kan jag visa det på bild, för kameran hade jag inte med mig. Dock har jag en systerdotter med rejäl kamera, så kanske det dyker upp någon bild i syrrans blogg så småningom? Man kan ju alltid hoppas!

Vad beträffar födelsedagspresenter hade jag haft ett allvarligt snack med Huliganen först - när någon fyller år är det deras presenter! sa jag strängt. - Och när det är deras presenter, ja då vill de packa upp dem själva. Få ha dem för sig själv. Inte ha ett Huligangap inblandat i själva processen och sen se paketerna stulna på det mest himmelsskriande sätt!

Huliganen såg inte helt övertygad ut, men behärskade sig någorlunda, till hans mattes lättnad. Duktig hund, det där!

4 kommentarer :

  1. Huliganen uppförde sig exemplariskt vad gällde paketuppackandet tycker jag. Dock visade det ju sig att han introducerat Zoya i gamet så nu går väl inga paket säkra för henne heller :-).

    Tror jag har bestämt mig för att fylla jämnt lite oftare så roligt som det var!!

    kram, vi syns om några timmar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen makalöst roligt! Och gott!!

      Radera
  2. Gott nytt hulligan år!! Tack för gratulationen i samband med Sallies födelse.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.