lördag 15 december 2012

Äsch..... !!

Det har varit en dag i äschet's tecken.

Det första äschet kom när den planerade morgonpromenaden på landet med beardisen, aussien och derases matte fick ställas in - ty det är icke att rekommendera att ge sig ut på små jädrans landsvägar när det snöslaskat på tvären och plogbilarna inte hunnit ut i det mindre vägnätet.

Det andra äschet kom när det ljuvliga kalla snöväder som rått hela veckan och som jag inte kunnat fotografera eftersom jag befunnit mig inne när snön befunnit sig ute - det var lite som "jag är inne när gumman min är ute och jag går ut när gumman min går in...tralalala", kort sagt när detta praktvinterväder löstes upp i snöglopp, slask och sedermera regn. Regn!! Vem fagerlund vill fotografera det.

Det tredje äschet kom när vi skulle köpa julgran. Ihärdigt hyser jag en romantisk bild av Hur Det Ska Vara När Man Fixar Julgran - man ska traska ut i skogen med yxan över axeln och med lätta snöflingor dalandes. Väl ute i skogen ska någon vänlig själ möta upp med varm glögg och sen hugger man sin präktiga gran medan alla tindrar med ögonen så mycket de kan. Tja så blev det inte. Det blev en gran i regnväder utanför Ica.

Det fjärde äschet kom när vi anlände till hemmet igen. Det var bara liksom för mycket. Det var inga pärlande skratt som skuttade över mina läppar, tvärtom osade ederna så att Huliganen smög in i arbetsrummet med svansen mellan benen.

Tja sen skulle ju julgransbelysningen fram. Av 140 lampor lyste... 42. Hurra! Äsch.

Och sen skulle man ner i stan och halka runt och trängas med folk och köpa de sista klapparna. Jag mötte en arbetskamrat inne på Åhlens som hurtigt sa; jaså här är du i vimlet?

- Ja, men jag längtar hem! sa jag vemodigt då. En dam som passerade förbi log inkännande och medkänannde och medhållande och på alla sätt förstående. Äsch.

Men sen tänkte jag:

- skärp dig!

Det bästa sättet att skärpa sig på är att köpa kardemummabiullar, så då gjorde jag det och åkte hem till maken och Huliganen.

Och sen klädde jag granen med den nyinköpta julgansbelysningen. Att vi inte har något glitter, ja det ryckte jag bara på axlarna åt och glittrade lite med ögonen i stället.

Skinkan är klar. Provad och befunnen godkänd av såväl oss som Huliganen. I ugnen gräddas en engelsk Christmas cake som jag fått recept till av Sue - kolla in hennes tårtor, alltså!! Visst blir man sugen på att göra en egen, även om man i grunden är skeptisk till det där med frukt i kakor?

Pepparkaksdeg har också satts. Och snart blir det kalvlever Anglais. Så småningom brasa, glögg och Downton Abbey - ja om jag inte somnar i soffan först såklart.

Så det där dystra äschandet har omvandlats till ett mer hurtigt "äsch!inte ska man hänga upp sig på regn och rusk och sånt när det snart är jul". Med några utropstecken efter.

2 kommentarer :

  1. Du kunde ju också satt på dig ett skärp! Fast kardemummabullarna - tror jag vet var du köpte dem - är ju klart det ultimata skärpningsverktyget!
    Din engelska Christmas cake hoppas jag verkligen att jag får smaka.
    kram Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart du får! Nu ligger den och mognar och väntar på att matas med mer sprit... :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.