söndag 20 oktober 2013

När planeterna står rätt

Ibland funderar man ju på hur det hade varit om inte om hade varit? Om inte Romeo hade stött ihop med Julia på festen hos Capulets? (eller om det nu var hos Montagues, mitt minne svikter mig på den punkten däremot kommer jag tydligt ihåg att jag tyckte att han som spelade Romeo i Franco Zeffirellis film gärna hade fått träffa mig på någon fest. Fast nu avviker jag från ämnet). Eller om inte Helan stött ihop med Halvan, hur skulle det ha sett ut? Vad skulle Hasse-åt-Tage ha varit utan det där å-et? Om inte Lady hade träffat på Lufsen och fått käka köttbullar i Disneys film?

Men ibland faller allt på plats. Sfärernas musik spelar i takt, planeterna står i alldeles rätta konstalletioner och koordinatsystemen fungerar oklanderligt. Kalla det ödet. Säg att det var liksom menat så.

Och allt det där, ja det inträffade för en tid sedan när jag och en väninnan åkte över till Köpenhamn. Som av en händelse hamnade vi i en garnaffär, ja det kan ju slumpa sig så. Men jag köpte faktiskt inget garn. Alls! Detta kan bero på att jag är klok och förståndig och vet att jag har en del garn hemma som väntar på att användas... eller också berodde det på att när jag väl sett Den, och sfärernas musik börjat spela, ja då glömde jag bort det där med garn.

För där hängde den ju, på en galge. Illandes grön och skön, och med randigt foder. Den log förföriskt och jag var såld. Det var ögonblicklig kärlek.

- Vi ska aldrig mer skiljas åt, sa jag och pungade raskt ut med begärda sekiner. Det gick inte att stå emot. Sa jag att den var grön? Sa jag att den hade randigt foder?

Idag tog jag Huliganen och jag den på promenad. Vi träffade Syrran och Zoya på S:t Hans backar och traskade runt. Man kunde kanske inte riktigt påstå att det regnade - men disigt var det, och liksom fuktigt i luften, så det är väl klart man skulle ha regnjacka på sig. Åtminstone om den är grön. Och har randigt foder.

10 kommentarer :

  1. Din regnjacka är superfin, eller rättare sagt Du är superfin i din nya regnjacka!
    Nu kommer en viktig fråga:
    Har den en turkos kompis med prickigt foder?
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså, sen jag sett den gröna hade jag ju knappt ögon för andra... men jag tycker mig minnas en blå. Fast även den med randigt foder.

      Radera
  2. I have coat envy ... if only my stars were as well aligned!

    SvaraRadera
    Svar
    1. One day, Annie... one day the stars will be perfectly aligned also for you!

      Radera
  3. Åhh så läcker! Jag som älskar grönt kan ju inte annat än älska den! Kramar Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå! Ännu en grön-älskare! Visst är det en underbar färg.

      Radera
  4. one cannot pass up instant love. you look darling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Very true - when you encounter true love, you'd better act quickly. And thank you - you are a dear!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.