söndag 13 april 2014

Premiär


Det har varit lite premiär idag. Premiär för trädgårdsarbets-ont-i-ryggen. Mycket märkligt eftersom jag verkligen inte utfört något som ens med mycket god vilja kan anses som arbete i trädgården. Däremot bad jag sonen att beskära det gamla äppleträdet, jag menar, har man en lång, stark och snäll son som mycket vältajmat är hemma på besök, ja då ska man väl utnyttja den saken?

Sonen stod välvilligt till förfogande och beskar, och jag plockade in lite äpplegrenar och en påsklilja. Kan tyckas snålt med en enda, men det var den som blommade. Uppenbarligen ganska slitsamt det där att plocka (en) påsklilja, och det är väl därför jag sitter här och gnäller över ryggen och inte sonen.

Sen var det premiär för gräsklippandet. Åter inte jag som slet så svetten rann utan den förträfflige maken.

Dessutom har självaste födelsedagsgrisen (vederbörligen besjungen av sin mamma i telefon) och jag varit och hälsat på syrrans lilla dotterdotter. Ja vi hälsade på syrran, systerdottern och systerdotterns faster (nu blir det invecklat det här med genealogin!) också, men det var liksom lilla S som stal showen. Vi har lekt "arga leken" och förlorat varenda gång. Vi har staplat klossar. Vi har sjungit om lilla snigeln som skulle akta sig och vi har haft alldeles väldigt trevligt!

Matmässigt har detta varit en helg av rang! Igår bjöd dottern och svärsonen-in-spe oss på en alldeles fantastiskt god födelsedagsmiddag. Vi åt upp vartenda dugg, det blev inte minsta smula kvar!

Idag bjöds vi på en orullad rulltårta och kladdkakemuffins och snart blir det hjortstek med kantarellsås och fransk potatisgratäng. Och imorgon är det måndag och då lär det vare sig bli oxfilet, tarte citron, rulltårta, vare sig rullad eller o-, hjortstek eller för den delen sånger om små sniglar.

Men än är det söndag - och det känns bra! Trött i ryggen, men bra.

Jag kastade en listig blick på sonen och frågade när han tänkte åka hem till Göteborg, det finns ju fler träd i trädgården funderade jag för mig själv. Sonen meddelade dock att han måste åka redan på måndag morgon. Tidigt. Det kommer att bli tomt utan honom - och några fler träd lär inte bli beskurna.

2 kommentarer :

  1. Men vad mycket gott ni ätit!
    Här blev det bara lasagne i kväll, men det var inte fy skam det heller!
    Vacker påsklilja!
    Krya på ryggen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lasagne är jättegott, nu blev jag nästan sugen på det (om jag inte var så mätt...)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.