tisdag 1 april 2014

Följeslagarna

Även om jag var ett under av måttfullhet så var det ju ändå lite som fick följa med hem. Två härvor madelinetosh till exempel, i färgerna Thunderstorm och Candlewick . Jag lärde mig på Loop att det finns något som kallas "golden skeins", härvor som är så ljuvliga att man liksom aldrig vill sticka med dem, utan bara har dem att klappa på, ungefär som ett litet tystlåtet mjukt husdjur (vilket då alltså inte kan vara en västgötaspets sluter man sig raskt till, det där med "tystlåten" är ju inget som en västgötaspets anser eftersträvansvärt).

Visserligen var dessa härvor helt ljuvliga, men jag vill ju ändå sticka med dem. Jo, för jag köpte ju ett mösnter också, en Cameo ska det bli. Inte min vanliga typ av schalmönster, men det ska bli roligt att sticka en som är lite mer grafisk.

Ikväll gick nystmaskinen varm! Nystanen är färdiga och väntar bara på att jag ska kasta mig över mönstret.

Sen måste jag ju lägga in en bild på den olagliga saxen också, den som säkerhetskontrollen missade, när de överdrivet nitiskt snodde åt sig min väns sax. Må de drabbas av nageltrång och en liten lagom dos av böldpest. Jag hoppas det är mycket kort preskriptionstid på detta brott. Hör jag inte av mig mer i bloggen så är jag förmodligen inspärrad på vatten och bröd någonstans. Och det vore ju synd, nu när jag ska sticka min Cameo.

8 kommentarer :

 1. Och jag är väldigt glad att säkerhetskontrollen inte fick idén att lägga beslag på den fantastiskt vackra burken jag fick. Men antagligen insåg de inte dess skönhet eller då såg den inte särskilt farlig ut Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...eller också såg jag så bitsk ut att de inte vågade? :-)

   Radera
 2. Fint garn och vacker sax ska bli roligt att se den färdiga sjalen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gäller det bara att få tid att sticka - man kanske borde ta lite extra semester så att inte jobbet kommer ivägen?

   Radera
 3. beautiful choice, it must have been so difficult to decide. the pattern looks lovely too, what a happy shawl it will be. beautiful scissors! thank goodness they made it home and you are free to enjoy them ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It was terribly difficult to decide, the amount of gorgeous yarn was simply astonishing. I should have brought a larger suitcase :-)

   Radera
 4. How did I miss this post! I love the colours you've chosen ... this will be gorgeous :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I have great hopes - and the yarn is really nice to knit with.

   Radera