lördag 5 juli 2014

Sommar


Det är sommar. Det är soligt (typ). Det är varmt. Det är första dagen på min semester och jag har med ett magplask landat i semester-mode.

Jag sitter på altanen och gör absolut ingenting mer än njuter av livet. Det mest ansträngande är när jag masar mig upp ur stolen för att maken ska fotografera min nya hatt. Jodå, jag har en ny hatt. En röd. Det kan hända att det är min fjärde röda hatt, men kan man ha för många röda hattar? Nej det kan man inte.

Jag ställde faktiskt just denna fråga till maken, mest retoriskt i och för sig, men i alla fall. Maken såg förvånad ut. "För många röda hattar? - nej inget är väl mer passande för en Halmianska från Lund än en röd hatt!" var hans utlåtande. (För de som inte vet är Halmia ett kanske inte världskänt och kanske heller inte världsbäst, men likväl utmärkt fotbollslag från Halmstad. Deras klubbfärger är just rött och vitt. Maken är Halmian sedan barnsben och tycker således att en rödklädd fru, det är liksom höjdpunkten av elegans).


Dagens lunch bestod av glass på Stortorget tillsammans med maken och syrran. Det känns lite lätt dekadant att helt strunta i grönsaker, tuggmotstånd, fiber, nyttigheter och sånt. Inte minsta lilla spenatblad. Morötterna lyste med sin frånvaro. Det var hembakade rån och glass med smak av finsk lagrits och vitchoklad-med-hallonrippel. Faktum är att jag saknade inte morötterna alls.

Igår inleddes helgen med att Dottern och Svärsonen var och åt grillad lax och drack egenimporterad vin från Vouvray på altanen. Bättre inledning på helgen kan inte tänkas! Vi fick se massor av härliga bilder från självaste bröllopsresan, och man blev varm om hjärtat av att se hur härligt de hade haft det.

Just nu ligger det en västgötaspets och sover på min fot. Han snarkar lite lätt och verkar också njuta av livet. Trots att han inte fått en ny hatt.

Hattmodellen heter Audrey, och jag förväntade mig att se ut som Audrey Hepburn ungefär, helt utan att ta med i beräkningen att jag vare sig har rådjursögon, mörkt hår, ser elegant ut eller väger ca 25 kg mindre. Men det bryr jag mig inte om, jag trivs fint i min hatt ändå. Jag gillar att man kan bära den lite hur som helst. Det är rätt. Man ska kunna gå utanför ramarna, även när det gäller hattar.

 Nu får jag snart ta mig i kragen och bli lite aktiv. Här kan man ju inte bara sitta och dröna bort tillvaron. Jag tror jag ska gå och plocka mig en ros. Sen ska så småningom mat lagas, det blir ankbröst, vilket har många fördelar. Det är gott. Det går snabbt. Och det blir egenodlad nypotatis till.

Livet i röd hatt är helt enkelt perfekt!

11 kommentarer :

  1. hello lovely lady! your hat suits you perfectly, you were made for it! enjoy your vacation, sounds like it's already gotten off to the best possible start, icecream for lunch is a holiday requirement ;) you and your husband are just so sweet. sending hugs from california!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you Lori! Hugs from Sweden to you - I've just read about all the exciting things you have to look forward to!! :-)

      Radera
  2. Nu får du gård i Red Hat Society tycker jag! Hatten, och du, är skitsnygga! Kram o ta k gör "Lunch " sällskapet

    SvaraRadera
  3. Svar
    1. Ja, jag glodde först misstroget och trodde att du varit på Bag-in-boxen i stor stil, men sen insåg jag att det är ju det där med att datorer tar saker i egna tangenter och tror sig veta vad man vill skriva - fast de har fel!!

      Radera
  4. Snyggt!!!
    Livet i hatt verkar underbart!
    Har nog aldrig sett någon som klär så bra i hatt som Du!!!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Livet i hatt är spännande - i all synnerhet när det blåser :-). Tack snälla Maja, det var rart sagt!
      kram

      Radera
  5. Vacker hatt på en vacker bärarinna! Grattis till den röda :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Livet blir så mycket gladare med en hatt - men jag kanske skulle prova en annan färg nästa gång :-)

      Radera
  6. You look beautiful and elegant in your lovely hat - poor Audrey Hepburn would pale in comparison!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Somehow I don't think she would even notice the competition!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.