onsdag 28 februari 2018

Och så kom han då

Kung Bore, menar jag. Det var väl ändå väntat, det har ju rått sibirisk kyla några dagar och det har varit mycket snack om the beast from the east och allt det där, men det är inte det som gjorde att jag tämligen tvärsäkert kunde säga att natten till onsdagen den här veckan, det var vintern skulle slå till i Lund. Det är nämligen så att denna vecka är det makens och min snöskottarvecka i huset. Ja man kunde ju tro att när man flyttar från villa till lägenhet så skulle man kunna kasta snöskyffeln på sophögen och jubla "aldrig mer!!". Men nu är det tvärtom så att vi nästan har mer att skotta, jo för renhållningsverket måste gå över grannhusets innergård för att nå våra soptunnor, och sen ska det ju skottas lite till cykelkällaren och så... och då har vi delat upp det så att varje lägenhet får sin(a) veckor. Renhållningsverket har också sagt att klockan 06.15 (piiip) på onsdagsmorgonen skulle det vara skottat. Maken, som inte skuttar upp med tuppen direkt i normala fall, bleknade lite vid detta besked men sa hoppfullt att "det kanske inte snöar tills det är vår onsdagsmorgon?". Jojo. Dream on grabben.

Det inte bara snöade, det blåste på tvären och det var liksom snö överallt, men maken och jag, som är rekorderliga och rejäla, vi var ute i ottan och skottade (och muttrade att om en timme kommer detta inte att synas eftersom det blåser så inihoppsan och snöar). Men sopgubbarna kom kvart i sju så vårt samvete är rent på den punkten.Dock visade det sig när vi kom hem och skottade igen, ja då var tunnorna inte tömda och när man ringde Renhållningsverket så hade de semester? Deras samvete bör således vara svart som synden.
Något annat som är rent är den lilla terriern som skuttade runt i den fluffiga snön och struntade i allt vad snöskottning heter. Och jag får ju säga om det bara kunde sluta blåsa (och vår snöskottningsvecka tar slut), ja då är det ju ändå rätt så vitt och vackert ändå. Dessutom är det ju också tur att man har sin böjelse för ullgarn för då är det ju rätt så lätt att ha tredubbla yllevantar på sig när man går ut i det kalla.

4 kommentarer :

 1. När har ni nästa vecka? Så man kan förbereda sig alltså ��. Men ärligt: vilken otur för er. Tänk om snön kommit förra veckan eller nästa istället. Kram från syrran som för en gångs skull fick kondispromemader då lilla prinsessan, som i o för sig gärna gick ut men sedan gick så jag fick halvspringa bakefter !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså redan nästa vecka, så du kan starta dina förberedelser nu! Då är det nämligen vår grannes vecka och hon är 87, så vi känner att det får bli vi som skottar då också.

   Radera
 2. Vilken otur(med snöskottarvecka). Här har vi 50 cm snö.Tur vi har snöslunga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ni har ju en bit att skotta - tänk att behöva göra det med skyffel! Modern teknik är inte så dum emellanåt.

   Radera