måndag 20 juni 2022

Det närmar sig midsommar

 ...och då vill man ju vara lite fin. Trots att man vet att midsommar ofta innebär regn, alltför få grader och behov av ylletröja så hyser man ju ändå den där drömmen om dans på bryggan, barbent och med fluffigt och nyfixat hår. Själv har jag bokat tid på torsdag. Förvisso kommer jag inte att vara i närheten av minsta lilla brygga, men syrran, Poppy och lilla Enya kommer och då vill man ju vara lite fräsig i barret.

Under senare år har ju Lund, säkert i likhet med många andra städer, tryfferats med frisörer i vartenda hörn. Det är tydligen det, i kombination med apotek i massor och caféer som skryter med den finaste kaffeblandningen som mänskligheten skådat, som ska få innerstäderna att leva. Missförstå mig rätt, jag gillar ju också att kunna gå och fika, att kunna köpa mig ett plåster när så behövs och att bli lite tillfluffad å huvudets vägnar - men lite mer variation kan man väl ändå önska sig? Lite fler garnaffärer till exempel?


Fast nu vimsar jag visst iväg. För det är ju inte bara jag som känner det där behovet av att fixa frisyren nu när det drar ihop sig till helg.  Tålmodigt stod de där och väntade. Jag vet inte om det var rakning eller hårpomada de tänkt sig.


Så det är kanske inte så dumt ändå, att det finns gott om barberare. Änderna i såväl Botan som i Stadsparksdammen kommer att blända alla med sin välkoafferade framtoning till midsommar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.