onsdag 22 juni 2022

Med sommaren i sikte


Nu känns det som att sommaren ändå är på ingång efter en ganska sval inledning. Jag kanske får äta upp mina ord, men någon gång får man vara djärv och kasta sig i på den djupa sidan. Så låt oss tro det - att det kommer att vara sommarvarmt och soligt ett tag nu. Kanske bäst att lägga till ett "lagom" för säkerhets skull, jag vill inte ha några överdrivet varma grader. Just sayin'.

Men visst är det härligt att vara ute och blicka ut över fälten, höra lärkorna och ta en stilla utefika. Obs! Jag tror det lärkor, men det kan ha varit något annat som kvintilerade uppe i skyn. Somrigt var det i alla fall.


Sen åker man hem och plockar en sommarbukett i trädgården. Pion, nepeta och kirskål. Det finns ju ändå något litet försonande med kirskål när den blommar, men säkrast att rycka av den innan den fröar av sig. Win-win när det är som bäst.


Nu kan man ju undra vad ett julbroderi har i ett sommarinlägg att göra? Men jag är inte dum. Jag inser att om jag ska ha minsta chans att ha min Christmas Rose färdig till jul så gäller det att brodera små granar och och julrosor nu, inte i november/december precis. Nu är det strax dags att brodera årtalet som ska stå vid julrosen under huset. Och nu funderar jag på om jag ska vara djärv nog att brodera dit "2022" - eller om jag ska vara försiktig och dra till med "2023"? Hmm... fast nu var det ju det där med att vara lite djärv och våga.... OK! 2022 får det bli!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.