onsdag 29 juni 2022

Sommartider, hej hej

 Är man gift med en hallänning ligger det ju nära till hands att citera Gyllene Tider lite nu och då. Och "nu" passar ju väldigt bra med tanke på hur mycket sommar det blivit!

Bara en sån sak som att vi just varit och badat i Lomma - igen! Jodå, bad tre dagar i följd har det blivit för mig och det tillhör väl inte direkt vanligheterna. Lite blåsigt idag, så lite svalt och tandhackande initialt, men skönt!

En annan sak man gärna gör när det är sommar är att äta glass. Både maken och jag gillar glass, vilket jag ser som ett stort plus hos maken. För det är lika gärna han som säger bra saker i stil med "ska vi inte gå till Glasskulturen och köpa oss var sin glass" som att det är jag som gör det. Och man vill ju inte vara den enda i familjen som lätt faller för glassens locktoner.

Där slutar likheten. Jag äter min glass snabbt och effektivt, maken drar ut på njutningen. Men så är det, each to their own och jag njuter lika mycket jag, om än i snabbare takt.


Igår blev det också glass, för igår kom Pyret på ett litet besök efter förskolan. Tyvärr har storasyster feber så det blev bara en dotterdotter som krängde pasta och köttfärsröra här igår. Trots att Pyret åt försvarliga mängder hade hon ändå plats för lite glass - och vem har inte det? Lite glass kan man väl alltid peta i sig? Då berättade vi om hur det är när mormor och morfar äter glass - att mormor alltid kommer först. Pyret höll noga koll på oss, och insåg att morfar han var ändå ganska med i loppet den här gången. Bums iklädde sig Pyret rollen som morfars glasscoach och kom med goda råd! "Ta stora bitar, morfar!" hetsade hon. "Snabba på med chokladen!" fortsatte hon sedan. 

Men mormors glassätarrutin tog ändå ut sin rätt och mormor stod som segrare till sist när stridsdammet lägrat sig. Sist kom Pyret. Men kanske hon ändå var klokast? För då hade hon ju glass kvar när mormor och morfars var slut. Jag tror ändå att morfar behöver träna lite mer, och nu har han ju fått goda råd att ta till sig.


Sen försvann morfar och Pyret in i biblioteket och ägnade sig åt sina saker medan mormor röjde i köket. Mormor log lite när hon såg dem, båda helt och fullt koncentrerade på vad  de höll på med.


Innan Pyret åkte hem igen gjorde hon ett fint kort till storasyster, och jag tror nog att när Grynet ser det fina kortet som föreställer henne med krona på huvudet, ja då kommer hon bums att bli mycket friskare! För när det är sommartider, ja då vill man ju bada och äta glass, inte ligga inne och ha feber.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.