lördag 25 juni 2022

Premiären

 Igår var det ju midsommarafton - följer man med på sociala medier så översköljdes man av bilder på folk och fä med blomsterkransar som tillönskade en glad midsommar. Det är ju trevligt, och det var precis vad vi fick. Solig, varm och fridfull. Inga oönskade regnskurar. Inga blåfrusna ben. Ingen brist på jordgubbar. Det är man ju inte direkt van vid, men vi hade ju en liten gäst som firade för första gången i sitt liv, och hon kanske tror att det alltid är så här det är?


Märkligt nog så var motivet på nästan alla foton jag tog igår på denna lilla gäst. Maken? Inte ett enda. Syrran? Jo, men kanske mest som birollsinnehavare. Sill och grillat och sånt? Man kan tro att vi åt havregrynsgröt, för inget av detta syns på bild. Inte Pimmsen heller, men tro mig, det blev Pimms o'clock igår också.

Det är nog ändå inte så konstigt, för när det kommer en liten, liten gäst som är så här söt, ja då kommer ju det mesta annat ur fokus.





Lilla Enya firade ju midsommar som om hon aldrig gjort något annat; hon åkte ryggsäck, hon satt i soffan med tant Indy, gosade lite med moster som blev alldeles mjuk i knäna av att ha en sån liten en i sagda knä, hon spankulerade runt på gräset och upptäckte världen. Däremot tiggde hon inte, vilket man inte kan säga om de andra voffsen. Det är en cool liten vovve, det här! Det ska bli så roligt att se vad det blir av henne när hon blir stor. Eller, "stor", det får man ju förstå är relativt. Något i Grand Danois-väg blir det aldrig - och det är väl bäst så?


När vi hade klämt i oss Pimms och sillmacka och grillat och var alldeles väldigt mätta, ja då gick vi upp i lägenheten och åt lite pinocciotårta med jordgubbar. Det var nådastöten. Sen var alla alldeles ännu mer väldigt mätta och trötta och så småningom tog syrran taxi hem med sina fyrbeningar, Loppan och jag löpte runt kvarteret för kvällskiss och sen var det dags för en dejt med John Blund. Inga blommor under kudden, jag har redan den man jag vill ha, så det så. Men nog kunde man drömma lite om små fluffiga valpar och söta barnbarn med fina kransar. Två av dem fick vi foto på, och den tredje lilla såg vi på WhatsApp - man fick vara snabb för Kickan estimerade inte direkt att ha en rabatt i huvudet.

Men det här, det blir en midsommar att minnas!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.