måndag 22 november 2010

Är hunden korkad? Obstinat?

Det har nog framgått att Huliganen är en ogenerat bortskämd hund. Vi har dock hållit på någon liten princip - hunden får ej vara i sängen (utom nyårsafton), ej heller får han vara i soffan. I alla fall inte om husse såg det.

Men så häromveckan så var vi hos sonen på besök. Sonen har en sån där soffa som är som en smärre ocean, man får liksom kasta sig upp med ett pantersprång och sen ligga uthälld som en sybaritisk kejsare av mer depraverat snitt. Eftersom sonen är en hygglig figur fick även Huliganen leka soffsybarit och vi kliade och klappade och gosade (och hårade ner).

Detta såg maken. Och eftersom maken också är en hygglig prick (som druckit ett par glas vin) så sa han storsint att "Huliganen kan väl även få vara i vår soffa om vi har en filt som han får ligga på".

Finemang! tänkte jag och såg framför mig hur jag och Huliganen skulle mysa ihop framför tv:n.

När vi kom hem applicerade jag således en filt och klappade inbjudande på soffan. Huliganen tittade oförstående på mig. - Hopp opp lille vän, flöjtade jag då. Hunden glodde ännu mer misstroget och la sig på mattan.

Sen har jag ihärdigt försökt - med samma klena resultat. Helt plötsligt har hundskrället uppvisat ett onaturligt väluppfostrat drag och säger självbelåtet "nej jag får inte vara i soffan här hemma, jag stannar här på mattan".

I fredags när vi kom hem från veterinären och han var rätt så ynklig så tänkte jag att nu SKA hunden vara i soffan och mysa, så det så! Så jag lyfte med handkraft upp honom och placerade honom i ett inbjudande hörn. Huliganen satt käpprätt och stirrade misantropiskt framför sig. Han såg inte alls ut att mysa och efter två minuter hoppade han resolut ner och kurade belåtet ihop sig på mattan.

I helgen köpte jag också en ny dyna åt honom för att han ska ligga lite mjukare. Vad gör hunden? Först försöker han mörda dynan, och när han itne får det så tappar han totalt intresset och lägger sig bredvid. Mutar jag honom med frolic så kan han i  nåd ligga där en stund.

Hur svårt ska det vara att skämma bort en hund egentligen?!

4 kommentarer :

  1. Det är inte så svårt. Använd dig av en styck Ellenbebis som lägger sig på dynan istället, så ska du se att Huliganhunden genast infinner sig med mysdressen på!

    SvaraRadera
  2. Jamen... Huliganen är dels vän av ordning och dels av manligt släkte.
    Det innebär att han vill att allt ska vara som det alltid har varit. Inga som helst förändringar gillas. Det är bra som det är liksom... ;)

    SvaraRadera
  3. Just precis, intet skall förändras. Förändringar är av ondo. Men det kan ju också vara så att Huliganen inte känner sig så kejserlig i er soffa. Inte kan man nöja sig med en dyna, han vill ha en vill ha en likadan soffa som sonen =O)Då förstan är han bortskämd tror jag att en vätte tänker ;)

    SvaraRadera
  4. Anna-Karin; bra idé! Vi ska genast be att få hyra in Ellenbebisen.

    Jea; du är så klok, så klok! Och med sån insikt i det manliga psyket.

    Anki; aha! Du tror det kan vara så? Ja då är det ju bara att ge sig ut på soffshopping!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.