fredag 19 november 2010

Puh!

Nu kan man andas ut, nu hörs åter tassandet av fyra små huligantassar på hemmets golv.

Ja faktum är att det har hörts en stund. Egentligen skulle jag hämtat honom kvart över två, men redan kvart i tolv ringde de från veterinären. Jag hann få hjärtat i halsgropen innan jag hörde en glad veterinärröst som sa att "Hampus mår bra, men vill väldigt gärna komma hem nu!"

Och då - då hörde jag det - ett ihärdigt litet västgötaskällande i bakgrunden, ett som sa "va' är det här för sätt, någon har satt mig i bur?! Släpp ut mig för bövelen!". Det var som ljuv musik i mina öron, men förmodligen var de inte så musikaliska hos veterinären för de ville nog slippa gapandet...

- Jag kommer! sa jag och övergav raskt arbetsplatsen - herregud, vem vill sitta där och gneta när en liten västgötaspets kallar?

Jag kom, jag betalade, hämtade ut medikamenter och sen! Sen hämtades en liten, men naggande god herre. OK, han må ha varit lite vinglig på benen, men med god fart kastade han sig mot sin matte och förkunnade så att ingen kunde undgå att höra att "kom nu, nu drar vi!". Och då gjorde vi det.

Han har varit lite okarakteristiskt dämpad, lite vinglig, lite trött - men han är hemma! Nu har han fått värkmedicin mot sin artros, medel mot kliiga tassar och dessutom fått rensat garnityret samt dessutom blivit av med en gadd. Det visade sig att han bitit av en tand, så den rök. Det som var kvar, alltså.

Nu ska här firas fredagskväll, med en gapig liten Huligan där han hör hemma - hos mig!

8 kommentarer :

  1. Stämbanden verkar det ju i alla fall inte vara några problem med!

    SvaraRadera
  2. Skönt att huliganen är hemma igen. Du, jag tänkte om den därade kortbente saken gapar hemskt mycket så kan du ju passa på att be dem ta bort stämbanden nästa gång han ska sövas ;-)? Eller?

    SvaraRadera
  3. Angela: Men det gar ju inte. Hur skulle han da kunna tala om for revisorerna att han haller koll pa dem?

    SvaraRadera
  4. Men vad jag har missat grejer! Skönt att allt gick bra och framförallt att det är över!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /Jenny m Bastian - som har glömt sin inloggning i Google, DÅ är det längesen man bloggade...

    SvaraRadera
  5. Emelie> det har du rätt i. Tänkte jag inte på ;-)!

    SvaraRadera
  6. Emelie; nej, det är lika vältrimmade som alltid!

    Angela; som du redan sett av Emelies kommentar så går det inte. En ordningspolis som är tyst? Nä det går ju inte!

    Emelie (igen); just precis! Du visar, för att vara kemist, en stor insikt i hur revisorer ska behandlas måste jag säga.

    Kära Anonmym, så roligt att se dig igen! Det händer att man slinker inom din blogg och inser att nähänä, inte det, inte. Nu fick ju det sin förklaring!

    SvaraRadera
  7. Vätteskall, det är som ljuv musik det!! :)

    SvaraRadera
  8. Ja, man förundras verkligen att det inte används mer inom den musikaliska finkulturen; typ vättekonsert i d-dur på Metropolitan? Eller Västgötaserenader med assonanser på la Scala?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.