onsdag 3 november 2010

När man blir lite kallsvettig

Huliganen har liksom inte varit riktigt på hugget den senaste tiden. När så igår det otänkbara hände att jag öppnade kylskåpet och tog fram osten och upptäckte att det inte satt en Huligan vid min sida som hypnotiserande stirrade på sagda ost, ja då var det bara att ringa veterinären. Här anades ugglor i mossen!

Med tanke på hur Huliganen uppträdde i väntrummet på Djursjukhuset förra gången, beslöt jag mig för att uppsöka en annan lokal veterinär. Dessa, intet ont anande, bjöd oss välkomna.

Eftersom Huliganen varit lite trött, lite stel och dessutom har pålagringar i ett bakknä var det ju där man skulle börja. Fast först skulle ju tempen tas... nej det blev ju fel, först skulle vi liksom gå in och anmäla oss. Huliganen kastade en misstänksam blick genom dörren och beslöt raskt att dit in tänkte han inte gå. Ånej. Men jag är trots allt starkare, så jag baxade in honom, och han lät omgivningen veta vad han tyckte om såna övergrepp.

Sen skulle tempen tas. - Här pillar ingen i min rumpa! sa Huliganen och knep med svansen så hårt han kunde. Det är faktiskt märkligt hur hårt man kan knipa med en sån liten svansstump. Med förenade krafter bände jag och veterinären upp svansen och tog tempen. Vilket var bra, ty nog hade han feber.

Därefter skulle hjärtat lyssnas på. Då flåsade han så mycket så veterinären kunde inte höra hjärtat, men vi enades om att det nog var starkt och slog som det skulle, för annars hade han väl dragit på sig en hjärtinfarkt med tanke på hur han uppträdde?

Sen skulle det klämmas, bändas och kännas. Det gick inte hem, kan jag ju säga. Men bedömningen är att han förmodligen har fått lite mer artros. Svårbedömt eftersom det är svårt att liksom känna på någon som stretar emot av alla krafter. (Vid det här laget log jag ett blekt och urskuldande leende och sa att vi borde nog ha tränat mer på det här... varpå veterinären, denna underbara kvinna, log tillbaka och sa att hon sett mycket värre uppträdande. Det kan ha varit enbart som tröst, men jag valde att inte forska vidare i frågan).

Tja och sen var det ju tassundersökning, eftersom Huliganen även visat irritation över baktassarna. Ett lite sår hittades som skulle rakas och undersökas, och dessutom skulle skrapprov tas - jag drar en barmhärtighetens slöja över hur detta avlöpte. Låt mig bara säga att jag visade mig mycket starkare än man kunde trott, och att jag alls inte behöver gå på någon workout den närmaste tiden.

Sen var det väl bara blodprovstagning kvar, och uppträdet när sköterskan skulle raka frambenet fick denna härdade kvinna att fnissa, och lite lättsamt säga att "äsch bara det går hål och blodet rinner så blir jag nöjd". När det väl var dags ta blodprovet, däremot, ja då stod Huliganen exemplariskt stilla och tyst. Synnerligen oväntat, men jag måste säga att det var inte desto mindre uppskattat.

Sen fick Huliganen komma ner och andas ut.

Och sedan var det jag som blev lite kallsvettig när jag fick se räkningen.

Om två veckor ska vi dit igen. Det ser vi inte fram emot.

6 kommentarer :

  1. Stackars Hampus - först julrosett och sedan veterinär! Fast det ena var ju tvunget, du får ge honom en extra Frolic ifrån mig.

    SvaraRadera
  2. Är det inte märkligt att de djur som vanligen beter sig som Tuffe Victor beter sig absolut sämst hos veterinären? Du skulle sett min familjs schäfrar. De klättrade på väggarna på djursjukhuset och SKREK. Även i väntrummet. Jag tror att hälften av de andra besökarna ringde djurskyddsinspektörerna i närmsta telefonkiosk (ja, det här var innan mobiltelefonens uppfinnande). Medan de lite mesigare beardisarna aldrig med en min avslöjade ifall något gjorde ont eller var obehagligt hos veterinären. Tvärtom viftade de stoiskt på sina håriga svansar och tycktes säga "men vad trevligt, ska du klämma ur lite mer var ur min inflammerade böld? Det tackar vi för!"

    Håller tummen för att herr Huligan inte är alltför ynklig.

    SvaraRadera
  3. Nej men stackars liten! (och stackars dig...) Haller tummarna for att han snart blir bra.

    SvaraRadera
  4. Stackars liten Huligan, hoppas att han blir bättre snart! ♥♥

    SvaraRadera
  5. Annika, han kommer säkert att utkräva minst två! Om jag känner honom rätt...

    Anna-Karin; ja man kunde inte tro att detta var den kaxpelle som morskt ger sig i kast med såväl jakar som tjurar - sjåpig var nog det adjektiv som låg närmast itll hands.

    Emelie; ja precis, "stackars mig" - det var en pärs för en hårt ansträngd matte kan jag ju säga.

    Jea; det hoppas jag också. Så vi slipper gå till veterinären ;-) - men redan idag verkar han lite mer huliganaktig igen.

    SvaraRadera
  6. En, ursäkta men i rollen som oförbätterlig besserwisser kan jag ju inte låta bli att undra: kan allt "stackars liten" möjligen ha med saken att göra? Jag ansluter mig till den delen av Irene som tänker att missad träning har med saken att göra. Men nu har du tid för träning! Om du ställer Huliganen på bord och ber vänner och arbetskamrater att klämma kan han förmodligen överraska både vetten och dig om två veckor.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.