onsdag 8 december 2010

Kärlekens makt

Vi traskade ut i den råa onsdagsmorgonen, Huliganen och jag. "Traskade" är rätt benämning, inget skutt, inget tjohejsan, inget sprätt i stegen alls. Jo för Rimadylkuren är över och nu är Huliganen trött igen. Igår pratade jag med veterinären som skickar ett nytt recept, det behövs nog mer medusiner i den lille vätten för att sprättet ska åter infinna sig.

Vi traskade på. Snusade lite likgiltigt. Pinkade förstrött.

Men då! Vem kommer längre bort på gatan om inte lilla norska buhunden Liza?! Och då ska man förstå att det finns tjejer och det finns tjejer - också finns det Liza som är en hot babe! Hottare än så blir man inte i Huliganens ögon, löp eller ej, hormonerna står som en fontän kring dem båda. Jo för i Lizas ögon är Huliganen måhända lite kort i rocken, men en hunk av megaformat.

Huliganen kände doften av Liza, såg henne gjorde han inte, för de befann sig på var sin sida om en med västgötamått mätt gigantisk snövall.

- Amore! tänkte Huliganen, som raskt förvandlades till en latin lover. Han tvinnade sina mustascher och tog ett elegant skutt över vallen. Ännu elegantare hade det blivit om han inte missbedömt höjden och sin egen förmåga och alltså liksom fastnade lite längst upp och sedan tumlade ner inför den åtråddas tassar. Hon viftade uppmuntrande på sin gräddfärgade svanskringla.

Därvid vidtog skutteliskutt, springelispring och ett ivrigt nosande på varandra. Inga gräddfärgade små vättar i sikte dock, eftersom det liksom inte var den tiden.

När det skuttats färdigt tyckte Lizas husse och Huliganens matte att det var dags att traska vidare åt var sitt håll. Ja det vill säga, jag upptäckte efter en stund att den trolöse hunden raskt beslutit sig för att överge familjen och flytta ihop med sitt hjärtas dam, men efter viss övertalning vandrade även han den rätta vägen = min väg.

I steget fanns det åter spänst och stuns och sprätt. I ögat syntes åter gnistan.

Kärlek. Bättre än Rimadyl.

6 kommentarer :

  1. Fast när kärleken inte finns i närheten så är det underbart med Rimadyl. Jodå, Raja behöver dom i bland också, men här finns inga lämpliga "dogs" av hankön!

    SvaraRadera
  2. Fast The Latin lover kan nog behöva Rimadyl imorgon efter allt skutteliskuttande ;)

    SvaraRadera
  3. Hörrödudu Huliganen, om jag kommer på besök, lovar du att presentera mig? Hon verkar va en riktigt puma!!!

    SvaraRadera
  4. Hälsningar från Bitte-göten på Ekerö. Bitte tycker att livet är TÄMLIGEN BEIGT! Åtminstone bitvis.
    Några dagars besök av dotter Skrållan förgyller tillvaron en hel del, men promenaderna......
    Någon liten stund här und där får Bitte vara lös, annars hålls hon i koppel - vafalls!? Jag i koppel! Har väl aldrig varit med om maken....
    Bitte har nämlich sträckt en lårmuskel - blivit ordinerad Rimadyl (Tjena Huliganen) i 10 dagar samt L U G N.
    Jo gomedda'...
    Jag inser att totalt lugn går inte att uppbringa, om inte Bitte ska befinna sig i bur 23,5 timmar/dygn och det vägrar jag.
    Alltså får hon vara lös å tomten, i huset och mycket korta stunder på prommisar, übrigens är det koppel som gäller.
    Jag ser att det hjälper. I början glanade Bitte bakåt och pep när jag förde upp benet (liksom tryckte ihop det, sträckning bakåt o framåt är helt ok), i dag tittar hon bara lite, men säger inte ett pip.
    Vi framhärdar med koppleriet (ja, missförstå mig nu rätt...)Rimadylen tar slut söndag kväll och då hoppas vi att sträckningen liksom mjukat upp sig. Ävenså blir det lugna puckar någon vecka ytterligare, inget zooooomande runt i snön, inga tigersprång, inga rivstarter - nä vi tar det så lugnt...

    Du kanske behöver lite mer Rimadyl Huligan-grabben - men sen' så....

    SvaraRadera
  5. Maria; jamen precis! Man kan ju inte gå omkring och vara amorös jämt...

    Anki; han fick det. För säkerhets skull. Och för att vi inte träffade på Liza idag.

    Gurra; du är hjärligt välkommen! Hon ÄR en puma! Sen finns det också ytterligare hot babes, som till exempel husky-flickan som verkligen gillar västgötaspetsar. Du ser; vi kan ha hur kul som helst!

    Men stackars Bitte! Och stackars Britta, jo för det är inte kul att hålla en liten vätte i stillhet... kanske vi kan få rekommendera lite amore också? För att liksom lätta upp tillvaron lite.

    SvaraRadera
  6. Amore kommer det att bli - dock ej förrän framåt februari.
    Den som väntar på....:0)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.