torsdag 30 december 2010

Jag medger - det är vackert

Med snön alltså. OK, man kan inte traska runt på fälten och i naturen som man vill, för naturen visar sig alltså vara rätt så osamarbetsvillig och obekväm, inte alls tillrättalagd för en maklig medelålders kvinna med korta ben och tillika kortbent hund.



Fast man kan ju ändå åka ut i naturen. Gå lite lagom långt. Grilla lite lagom korv. Dricka lite lag... nej, jag menar ju mycket glögg.



Njuta av en makalöst söt flicka.




Använda sitt nya objektiv. Vi hade dock uppenbarligen valt fel ställe, nämligen vid ett fågelgömme vid Krankesjön och dit kom en hel del folk, folk som tog det där med fotograferande seriöst.  Folk som hade objektiv långa som kinesiska muren och som använde sig av stativ och grejer. Där stod jag med mitt 300 mm-objektiv och fnittrade lite nervöst. Men sen så tänkte jag att de må ha kilometerlånga objektiv och kunna allt om vitbalans och slutartider och fan och hans moster - men de har i alla fall inte världens bästa huligan och världens sötaste Ellen till motiv, så det så. Och ska man fotografera sumphönor och raggfinkar, ja då kan man väl få ha utrustning som motsvarar en mindre bananrepubliks BNP.


4 kommentarer :

  1. Helt rätt!
    Har man bara linsen riktad mot bra motiv så spelar det ingen roll om man inte har "rätt" objektiv!!!
    Säger hon som köpte sig en ny liten kamera stor nog att stoppa i fickan, eller ett litet personligt fodral, som nog ska sys direkt nästa år!

    Gott Nytt år önskas till stor, liten och 4-bent!!!
    Kram Maja

    SvaraRadera
  2. Lite sent så ber jag att få önska detsamma!

    Fördelen med små kameror är ju just att de ÄR lätta att ha med sig lite mer "spontant" - och om det kommer någon med megastora objektiv så kan man alltid gömma sin egen i fickan!

    SvaraRadera
  3. Fast har man kinesiska-muren-ojektiv, så kanske man kan ha både Huliganen och Ellen som motiv utan att det märks?

    SvaraRadera
  4. Emelie; du har en poäng där! Det måste vara din akademiska träning som får dig att bli så skarpsynt.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.