fredag 17 december 2010

Ömsom vin och ömsom vatten

Mest vatten, faktiskt, hittills. Men det är ju fredag, så vem vet, det kanske randas ett litet vinglas vid horisonten?

Dagen har ägnats åt att vara sjuk. Ihåligt hostande, ihärdigt snörvlande, febrigt svettande.

Maken kastade en blick på mitt glåmiga ansikte imorse och beslöt raskt att fly fältet. Så desperat var han att han faktiskt drog till arbetet för att uppdatera sig om vad som hänt medan han vältrat sig bland krukskärvor och lerlager. "Åh för all del" sa jag tappert "*host, host* åk du, bry dig inte om mig, jag överlever förmodligen tills du kommer hem".

Nu har han kommit hem, och eftersom jag sitter här och knattrar på tangenterna så förstår ju alla sluga läsare att jo jag har överlevt. På håret, förvisso, men dock.

Dagen har för övrigt varit oerhört spännande; idag skulle hon komma hem, dottern. Och flyget har varit försenat. Försenat. Snö har fallit - men nu är hon på väg! Och sen ska hon bara ta sig från Kastrup mot hemmet och DÅ, då ska det ätas köttbullar och potatismos och drickas vin. Förvisso passar det kanske inte så värst bra med vin till köttbullar men när man är förkyld så spelar det ändå inte så stor roll.

Men för övrigt har dagen varit lugn. Huliganen och jag har tränat på att ligga i soffa. Väldigt lyckad träning, och mycket duktiga var vi båda två måste jag säga. Sen har vi haft dragkamp. Lekt "gömma frolic" - en rasande rolig lek. Tränat lite på att ligga i soffan igen.

En händelserik dag helt enkelt.

3 kommentarer :

  1. Jo men alltså, jag är helt förstummad över din förmåga att träna! En riktig naturbegåvning.....Men att kalla det för gömma frolic i soffan när du eg vill lura av Huliganen hans fredags gottor, nja Irene det är ju lite lågt kanske. Speciellt med tanke på att du ändå inte kan känna smaken ordentligt nu i ditt hostande,febersvettiga och snörvliga tillstånd!

    SvaraRadera
  2. Anki; är man begåvad, så är man! Det gäller bara att hitta sin gren - och det visade sig att soffliggning, det passade oss bra!

    och sen har du ju rätt såklart, frolic smakar inte bra när man är förkyld. Kan inte alls rekommendera det faktiskt!

    SvaraRadera
  3. Elva timmar! Varav bara 1.5 faktiskt tillbringades i luften! Men köttbullarna var goda.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.