torsdag 28 juli 2011

Semesteraktiviteter

Semestervädret har ju lämnat en del övrigt att önska. Med "övrigt" förstås lite sol emellanåt. Inte alltför mycket regn. Kanske rentav kunna sitta ute?! Va? Ja kraven är inte så höga längre.

Igår var det i alla fall fint väder. Vi har ju tillbringat semestern hemmavid, men  nu tyckte maken (eller om det var jag?) att vi skulle dra till utlandet! Jojomensan, helt wild-and-crazy var vi. Syster vidtalades att vara huliganvakt och maken och jag drog mot sol&bad&paraplydrinkar... eller vänta nu, så blev det ju inte. Men det blev tåget till Köpenhamn, lunch på uteservering (jo minsann, somrigt värre!) och sen så "råkade" vi hamna i garnaffären på Fiolstraede.

Eller snarare, jag "råkade", maken klev ner, stirrade förbluffat på mängderna av garn och gjorde en snabb reträtt till antikvariatet snett mittemot. Själv kände jag på så många garner som tänkas kunde och gjorde ett litet inköp.

Vi passerade också Runde Tårn, och då sa maken som är en sån som blixtsnabbt kan komma på nya planer och idéer och alls icke är fast i förutfattade meningar om att man bara ska gå i garnaffärer och antikvariat, då sa han, bara så där som en blixt från en klar himmel

- vi går in!!

Det visade sig nämligen att ingen av oss varit uppe i Runde Tårn fast vi passerat det så många gånger. Så då gjorde vi det. Såna är vi. Typ spontana alltså. Och när vi sedan ändå var inne i turist-mode så strosade vi i Kongens Have också och åt glass. Besökte Rosenborgs Slott som var väldigt gulligt, lite slott i lekstugestil. Ungefär.

Efter det hittade vi en trevlig liten servering precis utanför, och då var vi så där dådkraftiga igen, så då klev vi in och drack ett glas riesling. Att sitta där, omgiven av grönska, med slottet i fonden och nöjd i vetskapen om att garnet vilade tryggt i ryggsäcken, ja då var livet ganska behagligt. Då kom jag på att jag kan ju ta ett foto med mobilen för att fira detta lyckliga ögonblick. Hos mig är tanke och handling ett (ibland kommer "tanke" först och ibland "handling", det är lite en chanstagning hur det blir), så då gjorde jag det!

Nu tror man kanske att man här i bloggen ska få njuta av en bild av maken drickandes riesling. Men då blir man besviken, för maken såg så rolig ut på bilden att han lagt in sitt veto mot att omvärlden ska få njuta av denna åsyn. Ni får alltså göra er en mental inre bild av detta ögonblick.

Och sen, ja sen var det dags att åka hem igen, hem till Huliganen, syrran och lilla Zoya. Mycket bra dag! Trots avsaknad av paraplydrinkar.

3 kommentarer :

  1. Visst är det konstigt att makarna vill vara med och lägga in veto: På våra bloggar!!!
    Att de sedan är motivet borde ju inte spela någon roll. Van Gogh såg ju allmänt lite småkul ut och
    porträtterade sig till allas åsyn ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det lät som en dag i min smak!

    SvaraRadera
  3. Maja, Ja det är märkligt vad mycket synpunkter de kan ha emellanåt!

    Angela; det var en utmärkt dag!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.